Kuka opettaisi lapsillemme ajasta ennen sähköä?

Olemme uuden elämäntavan edessä, nykyisenlaista elämäntapaa emme voi enää jatkaa.

Korona tuli herättämään meidät, että oppisimme ajattelemaan ja toimimaan toisin, opettamaan mikä meille on tärkeintä. Mitä meidän siis pitäisi lapsillemme opettaa?

Tarvitsisivatko lapsemme kenties tietoja ajasta ennen sähköä, ajasta ennen autoja, ajasta ennen tietoyhteiskuntaa? Meidänhän pitäisi turvata lastemme ja koko maapallomme tulevaisuus, että täällä elämä jatkuisi.

Ketkä lapsillemme näitä asioita opettaisivat? Niitä ihmisiä ei enää ole, jotka täällä ennen meitä elivät. Kuka meistä osaisi asettua siihen aikakauteen, jolloin elimme yhtä luonnon ja ympäristömme kanssa? Ehkä lapsemme heräävät ennen meitä kyseenalaistaen nykyisenkaltaisen elämäntapamme. Auttakaamme heitä, sillä tulevaisuus on heidän.

Birgitta Wulf

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?