lapset

Valtuuston vuosi alkoi vilkkaalla keskustelulla lasten pahoinvoinnista – ”Isä ja äiti ja heidän suhde on lapsen koti”

Tilaajille

Valtuuston kokousta edeltävällä viikolla saimme kuulla kaupungin turvallisuusasiantuntijalta kuinka ilkivalta on lisääntynyt Ylöjärvellä, ja tekijöiden ikä on laskenut alle 15-vuotiaisiin. Valtuuston kokouksessa 3. helmikuuta kävimme tunnin kestäneen erittäin hyvän keskustelun lasten ja nuorten pahoinvoinnista. Erikoissairaanhoidossa on nähtävillä alle 13-vuotiaiden lasten psyykkisten häiriöiden ja oireilun vaikeutuminen, näin kerrotaan yliopistollisista sairaaloista. Esimerkkeinä vakavat aggressiot ja itsetuhoisuuden kasvu….

Ylöjärvellä hoidetaan päiväkotilapsia halvemmalla kuin missään toisessa Tampereen seutukunnassa – Säästöä tulee esimerkiksi ruoasta, siivouksesta ja henkilökunnasta

Tilaajille
Koulukallion päiväkoti, liikunta, Suomi 100, vanhempainyhdistys

Tampereen kaupunkiseudun vertailu paljastaa, että Ylöjärven päiväkotilapsiin käytetään keskimäärin vähemmän rahaa kuin esimerkiksi Kangasalla, Tampereella ja Nokialla. Ylöjärvellä on myös enemmän 1-5-vuotiaita kuin muissa Tamperetta pienemmissä seutukunnissa.

Neljä ylöjärveläistä valmisti kierrätysmateriaaleista yli 1000 kirjastokassia eskarilaisille – “Haluamme kannustaa lapsia lukemaan ja herätellä heidän tiedonjanoaan”

Tilaajille

Ylöjärven Nuorisoseuran vapaaehtoiset ompelevat kirjastokasseja jo toisena vuonna putkeen. Toukokuusta lähtien kasseja on valmistettu yli 1000 kappaletta. Kirjastokassit ovat Ylöjärven Nuorisoseura ry:n jättiprojekti, jolla halutaan muistaa jokaista Ylöjärven eskarilaista. Kussakin kangaskassissa on sisällä pieni tasku kirjastokortille ja lappu, jonka toisella puolella toivotetaan lukemisen riemua ja toiselle puolelle on kirjoitettu loru. – Ensimmäisten kassien teko aloitettiin…