Ylöjärven Markkinat: Kävimme markkinapaikan varanneiden listan läpi – Jokaiselle jotakin

Ylöjärven Markkinoihin on aikaa enää pari viikkoa. Myyntipaikat ovat täyttyneet hienosti ja kun katsoo markkinapaikan varanneiden tahojen listaa, voi todellakin sanoa, että tarjolla on jokaiselle jotakin.

Paikallislehden toimitus kävi markkinoilta paikan varanneiden listaa läpi. Toimituksessa todettiin, että erilaisten palveluiden ja tuotteiden kirjo on tällä kertaa hämmästyttävän laaja.

Ruokaa ja herkkuja on tarjolla tänäkin vuonna ylellisen runsaasti. (Arkistokuva)

Markkinakävijää kiinnostaa tietysti aina ensimmäisenä ruoka- ja herkkutarjonta. Ruokaa, herkkuja, leivonnaisia, elintarvikkeita tai makeisia myyviä kojuja on noin kymmenen, joten nälkä tai jano ei varmasti yllätä.

Yhdistyksiä ja kodin askareita

Markkinat ovat yhdistyksille, seuroille ja myös poliittisille puolueille erittäin hyvä paikka tuoda esille omaa tekemistä ja ajatuksia. Poliittisesti sitoutumattomia seuroja ja yhdistyksiä on mukana lähes 15. Eri puolueetkin ovat varanneet kahdeksan paikkaa, ja näillä teltoilla näkyy varmasti ainakin europarlamenttivaalien läheisyys.

Monesti markkinoilla näkee runsaasti myös kodin rakentamiseen, remontointiin tai sisustukseen keskittyvää tarjontaa, niin tälläkin kertaa. Tähän kategoriaan sisältyviä toimijoita on mukana vajaa kymmenen. Lisäksi muita yrityksiä ja pankkeja on mukana toistakymmentä.

Lapsille paljon tekemistä

Eikä markkinat ole oikeat markkinat ilman runsasta käsityötarjontaa. Käsitöitä ja koruja on esillä noin kymmenessä myyntipisteessä. Vaatteitakin saa useammasta pisteestä, eikä kirpputorituotteitakaan ole unohdettu. Lisäksi tarjolla on tietenkin näin toukokuussa puutarhatuotteita ja kukkia.

Pomppulinna on ollut monena vuotena lasten suosikki Ylöjärven Markkinoilla. (Arkistokuva)

Markkinoilla saa myös hyvän kuvan seudun viranhaltijatoiminnasta, kun mukana ovat Ylöjärven kaupunki, Ylöjärven Yrityspalvelu ja Pirkanmaan hyvinvointialue.

Viimeisimpänä mutta melkeinpä tärkeimpänä on mainittava erilaiset huvit lapsille. Lelukojuihin tutustumisen ohella voi käydä tivolissa, pomppulinnassa tai poniratsastuksessa. Tivolin laitekanta on suunnattu lapsille junineen ja jättikokoisine pomppulinnoineen.