Vekaraolympialaisissa halittiin jättioravaa, lyötiin pesistä kuin ammattilaiset ja askarreltiin puuhelmistä koruja – Katso kuvat isosta Ilves Areenan tapahtumasta

Lapsiperheille järjestettiin keskiviikkona Ilves Areenalla Vekaraolympialaiset, jossa oli tarjolla monenlaista puuhaa. Parin tunnin tapahtuma veti paikalle useita satoja lapsia vanhempineen.
Tapahtuman järjestäjinä toimivat Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut, kulttuuripalvelut ja varhaiskasvatus yhteistyössä paikallisten seurojen ja yhdistysten kanssa.

Ilves Areenan ovista valuu sisään keskiviikkona vaahtosammuttimen kokoista haalarikansaa vanhempineen. Joukossa on myös paljon alakouluikäisiä lapsia, joille on tarjolla monenlaista aktiviteetia eri seurojen ja toimijoiden tarjoamana muuten tuikitavalliseen arki-iltaan.

Areenan pihalla köpöttelee vastaan Teivon Ravikoulun poni, jonka kärryn kyytiin lapset pääsevät. Jono poniajelulle kiemurtelee pitkällä.

Sisätilojen viheriöllä nuorimies Aapo Pulkka asettelee palloa tukikepin päälle YPA:n pesäpallopisteellä. Seuran pesisliikkarikerhoista vastaava Marjo Nieminen neuvoo vieressä, miten lyödä mailalla niin, että se osuisi palloon.

Aapo Pulkka harjoitteli pesäpallon lyömistä YPA:n Marjo Niemisen avustuksella.

Viereisellä radalla viisivuotias Eeli Keskinen lyö kuin vanha tekijä, ja pallo sinkoutuu vauhdilla verkkoon. Haavistolaispojan isä kannustaa vieressä ja toteaa, että poika on pesismailan varressa kiinni ensimmäisiä kertoja.

YPA:n pesisjaoston puheenjohtaja Arja Sonne epäilee, että Keskisen ”tatsi” pesikseen on seurausta muiden pallopelien pelaamisesta.

– Yleensä se menee niin, että jos harrastaa jotakin pallopeliä, niin sitten muutkin pallolajit onnistuvat, kun silmä-käsi-koordinaatio toimii.

Viisivuotias Eeli Keskinen osui palloon ensimmäisellä lyönnillään. YPA järjestää tulevana kesänä 3-6-vuotiaille suunnatun Kunnariketun pesisliikkarin, jossa liikutaan monipuolisesti ja harjoitellaan pesiksen alkeita. Kerho alkaa 3. kesäkuuta Soppeenmäen yhtenäiskoulun kentällä.

Pesiksen lisäksi Vekaraolympialaisissa on tarjolla monenlaista muutakin liikunnallista ja taiteellista tekemistä.

Veljekset Elmeri ja Elias Depner ovat väkertäneet Taitokeskuksen askartelupisteellä tyylikkäät puiset helmikaulakorut. Apuna korujen tekemisessä olivat myös äiti Henriikka Niemelä ja perheen nuorimmainen, yhdeksänkuinen Eliot.

– Ollaan pelattu täällä ainakin jalkapalloa, pyöritetty onnenpyörää ja lyöty palloa. Mutta tää kaulakorun tekeminen oli ehkä kivointa, veljekset kommentoivat.

Kahdeksanvuotias Elmeri Depner ja viisivuotias Elias Depner askartelivat hienot puiset helmikaulakorut.

Puuhelmien kimpussa ahkeroivat myös kahdeksanvuotiaat kaverukset Jere Järvinen ja Aaron Kraft, jotka olivat tulleet tapahtumaan perheineen. Kaveruksille Ilves Areena on entuudestaan tuttu, sillä pojat pelaavat samassa futisjoukkueessa Ylöjärven Ilveksessä.

– Varmaan tästä mennään tonne onnenpyörään, kaksikko sanoo.

Kiersimme Vekaraolympialaisten toimintapisteet ja kuvasimme lasten touhuja kuvagalleriaan.

Samassa futisjoukkueessa pelaavat Jere Järvinen (vas.) ja Aaron Kraft esittelivät tekemäänsä käsikorua ja kaulakorua.
Viljakkalan cheerleaderit esittelivät kävijöille omaa lajiaan. Ella-Roosa, Selena, Jenny ja Ninni näyttivät yleisölle huiman noston.
Viljakkalalaisen Red Cat Minskins -joukkeen kanssa halukkaat pääsivät tapahtumassa kokeilemaan cheerleadingiin kuuluvia temppuja ja pieniä nostoja. –  On ollut rohkeita lapsia, ovat tulleet kokeilemaan, tytöt kehuivat.
Tapahtumassa sai myös kasvomaalauksia.
Jätti-twisterissä testattiin notkeutta.
Futispisteellä pääsi kokeilemaan, miten lujaa saa pallon potkaistua maaliin.
Moni lapsi innostui sormiväreistä.
Myös keilaamista pääsi kokeilemaan.
Heittotarkkuutta testattiin toimintapisteellä, jossa hiekkapussi piti saada heitettyä ämpäriin.
Tavallisen jalkapallon lisäksi lapset pääsivät potkimaan maaliin hieman suurempaa palloa.
Tällä radalla pääsi testaamaan tasapainoaan.
Myös pussihyppely tötsien ympäri vaati tasapainoa.
Ylöjärven Pallon pesispisteellä nähtiin hienoja lyöntejä.
Hämeen liikunta ja urheilu ry:n jättiorava sai valtavan määrän halauksia parin tunnin tapahtuman aikana.
Ilmaistapahtumassa oli monenlaista tekemistä pienemmille ja vähän isommille lapsille.
Teivon Ravikoulun poni kyyditti halukkaita kärryssä. Ponikyytiin oli pitkä jono.
Kärryssä istuja pääsi kokeilemaan narun avulla, miltä ponin ohjaaminen voisi tuntua.