Miska Salonen hienoon karatevoittoon Puolassa

Karaten Harasuto Cup käytiin huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Puolan Lódsissa. Kilpailuissa otteli noin 1 400 kilpailijaa 12 eri maasta.

Miska Salonen (kesk.) seisoi kahdesti korkeimmalla palkintopallilla Tallinnassa. (Kuva: Teea Salonen)

Ylöjärven karatekat lähtivät ensimmäistä kertaa Puolan kilpailuihin, Mukana oli kolme kilpailijaa valmentajansa kanssa.

Ensimmäisenä ottelemaan pääsi Miikka Salonen. Hän otteli alle 18-vuotiaiden alle 76-kiloisten sarjassa. Salonen pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Puolan Lapot Mateusz. Salonen voitti ottelun 5–1.

Seuraavaksi Salosta vastaan tuli Ukrainan Oleksandr Zlobin. Ylöjärveläinen sortui omaan virheeseen ja Zlobin vei ottelun tuloksella 3–0. Zlobin eteni finaaliin saakka, joten Saloselle avautui paikka keräilyissä. Salonen ei kuitenkaan saanut otteluaan kasaan, vaan vastustaja osasi kuitata virheistä itselleen pisteen. Salosen oli tyytyminen seitsemänteen sijaan.

Miska Salonen otteli miesten alle 60-kiloisten sarjassa. Salosen ensimmäinen vastustaja ei tullut paikalle, joten ylöjärveläinen meni suoraan toiselle kierrokselle. Siellä vastaan tuli Puolan Slota Jakub. Salonen vei ottelun ennen kamppailun ennen otteluajan päättymistä tuloksella 9–0. Finaalissa Salosta vastaan asettui Tanskan Huy Bao.

Ottelu oli tasaväkinen, mutta Salonen onnistui saamaan pisteen arvoisen suorituksen, jonka turvin ylöjärveläinen voitti loppuottelun.

Saman ikäluokan seuraavassa painoluokassa otteli Nuutti Vuori. Vuori meni suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettautui Puolan Jonatan Kuwaja. Puolalainen otti itselleen voittoon tarvittavat pisteet ja vei kamppailun 2–0. Puolalainen ei mennyt finaaliin asti, joten Vuorelle ei tullut mahdollisuuksia keräilyihin.

Miska Salonen ja Nuutti Vuori ottelivat vielä oman ikäluokkansa sarjassa. Salonen meni suoraan toiselle kierrokselle ja tässä alle 21-vuotiaiden alle 60-kiloisten sarjassa Salosta vastaan tuli Puolan Michal Janczewski.
Ottelussa ei syntynyt paljoa pisteitä, mutta Salonen onnistui saamaan yhden pisteen arvoisen suorituksen. Finaalissa Salonen kohtasi Puolan Hubert Kaczmarekin. Salonen sai otettua ottelun ensimmäisen pisteen. Puolalainen tasoitti, mutta Salonen taisteli vielä yhden pisteen ja voitti ottelun 2–1.

Vuori otteli saman ikäluokan alle 67-kiloisten sarjassa. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli Ukrainan Denys Aksonov. Vuori sai otettua ensimmäisen pisteen, jonka jälkeen Aksonov vielä tasoitti ottelun. Vuori lisäsi kuitenkin pistetiliään vielä kolmella pisteellä ja voitti ottelun 4–1.

Seuraavassa kohtaamisessa Vuori kamppaili tasavälisesti Ukrainen Ivan Yamburenkoa vastaan. Ukrainalainen eteni yhdellä pisteellä finaaliin. Pronssiotteluun päässyt Vuori kärsi mitalikamppailussa kahden pisteen tappion Tanskan Kasper Abildgaardille. Vuori oli lopulta viides.

TEEA SALONEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?