Ylöjärveläiskaratekat mitali-iskussa Lahdessa

Karaten Katana Shiai -kilpailut käytiin Lahden kamppailuareenalla lauantaina. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti neljä ottelijaa.

Ensimmäisenä tatamille astui Luka Muurinaho alle 14-vuotiaiden alle 45-kiloisten sarjassa. Hän sai ensimmäisenä vastaansa Seitokain Yelysei Millerin, joka vei ottelun varmoin ottein pistein 8–0. Miller eteni finaaliin, joten Lukalle tuli vielä mahdollisuus keräilyihin. Keräilyottelu ja samalla sarjan pronssiottelu käytiin Muurinahon ja Eppu Kipinoisen välillä. Ylöjärveläisottelija osui potkulla vastustajaa päähän, josta tuli kolme pistettä. Vastustaja sai vielä yhden pisteen, mutta se ei riittänyt, joten Muurinaho nappasi pronssimitalin.

Paavo Lähde otteli alle 14-vuotiaiden alle 55-kiloisten sarjassa. Ensimmäisen ottelun Lähde hävisi Aleksi Oinasta vastaan tuloksella 3–0. Keräily- ja samalla pronssiottelussa ylöjärveläistä vastaan tuli Veikko Kivimäki. Lähde sai potkaistua yhden kolmen pisteen suorituksen vastustajaa päähän, jolla irtosi pronssimitali luvuin 3–1.

Miska Ronkainen otteli alle 16-vuotiaiden alle 52-kiloisten sarjassa. Ronkainen kohtasi avausottelussa Luka Materi. Ronkainen onnistui kahdesti potkussa vartaloon ja voitti kamppailun pistein 4–0. Toisessa ottelussa Ronkaista vastaan asettui Joona Sandgren. Tässä väännössä Ronkainen teki kolme takakäden lyöntiä päähän ja yhden kolmen pisteen arvoisen potkun päähän. Voitto ottelusta irtosi Ylöjärvelle pistein 6-0.

Finaaliottelussa Miska Ronkainen sai vastaansa Daniel Holin. Ronkainen vei tasaisen finaalin pistein 3–2, kun ylöjärveläinen onnistui yhdessä vartalopotkussa ja yhden pisteen arvoisessa käsitekniikassa.

Ylöjärveläisistä Aliisa Paattimäki otteli alle 18-vuotiainen yhdistetyssä alle 53-kiloisten sarjassa. Ensimmäisessä kamppaolussa Paattimäen vastustaja oli Emilia Lin, joka vei ottelun nimiinsä tuloksella 2–0. Kun Lin eteni loppuotteluun, pääsi Paattimäki keräilykamppailuun, joka samalla ratkaisi pronssin kohtalon. Ottelussa Kristiina Salmea vastaan ei nähty pisteitä, joten tulos määräytyi tuomariäänillä. Lopulta Paattimäki sai pronssin mukaansa kaikin tuomariäänin.