Ylöjärveläiskaratekat vahvoja Tallinnassa

Tallinn Bulldog -kilpailut käytiin Kalev Sports Hall -näyttämöllä Virossa Paikalla oli 290 karatekaa kahdeksasta eri maasta ja seuroja oli edustettuna 30. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti kolme karatekaa, valmentaja sekä kannatusjoukko.

Alle 21-vuotiaiden alle 67-kiloisten yhdistetyssä sarjassa ottelivat Miska Salonen ja Nuutti Vuori. Vuori arvottiin suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Venäjän Aleksandr Hiro. Ottelu oli tarkkaa virheiden välttelyä.  Ensimmäisen pistesuorituksen Vuori teki takakäden lyönnillä eli guaku tsukilla. Samalla Vuori sai ensimmäisen pisteen edun. Tasatuloksella ensimmäisen pisteen edun saaja voittaa ottelun. Venäläinen tasoitti ottelun käsitekniikalla. Viimeisellä 15 sekunnilla Vuori sai varoitukset passiivisuudesta ja virhetili täyttyi, joten venäläinen vei lopulta voiton. Koska kaaviossa ei ollut muita ottelijoita, sai Vuori sarjasta pronssia.

Miska Salonen aloitti oman urakkansa liettualaista Tomas Balciusta vastaan. Liettualainen teki ensimmäisen pistesuorituksen. Salonen kuittasi ja tasoitti.

Jotkossa pisteitä otettiin vuorotahtiin, jonka jälkeen Salonen kamppaili itselleen 5–4-johtoaseman. Sen hän piti loppuun asti.

Seuraavassa ottelussa Salonen kohtasi Venäjän Igor Isachenkovin. Salonen teki ensimmäisen pistesuorituksen lyönnillä. Ottelun edetessä ylöjärveläinen teki kaksi ipponin (3 pistettä) arvoista potkutekniikkaa ja varmisti paikan finaalissa.

Loppuottelussa Salosta vastaan tuli Vuoren voittanut Venäjän Aleksandr Hiro. Ottelu oli tasaväkinen, mutta Salonen sai perille kaksi gyakuzukia eli takakäden lyöntiä, joiden ansiosta ylöjärveläinen vei sarjavoiton tuloksella 2–0.

Miikka Salonen otteli alle 18-vuotiaiden alle 76-kiloisten sarjassa. Salosta suosi onni ja hän pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan tuli Viron Nikita Sokolov.

Sokolov hallitsi hienosti kaatotekniikan ja sai otettua Salosesta otteluvoiton kaatojen turvin. Sokolov eteni aina finaaliin saakka, joten Salonen sai keräilymahdollisuuden.

Pronssiottelussa Salonen kohtasi Venäjän Roman Perekhatovin. Salonen sai ensimmäisen pisteen takakäden lyönnillä. Vastustajan kaadosta tuli vielä ipponin arvoinen suoritus, joten Salonen johti 4–0. Lopussa venäläinen kavensi vielä pisteellä, mutta Salosen ote voitosta piti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?