Haavisto SM-avauksen paras

137 KTM Motorsport -tallin ylöjärveläiskuljettaja Jere Haavisto aloitti motocrossin SM-kauden voitokkaasti.

SM-sarjan piti alkaa jo kaksi viikkoa sitten Sipoossa, mutta keliolosuhteiden vuoksi kilpailu jouduttiin perumaan. Nyt Hyvinkäällä päästiin kisaamaan hienossa aurinkoisessa säässä.

Haavisto hallitsi päivän tapahtumia aamusta lähtien ja ajoi aika-ajossa 1,4 sekunnin pohja-ajan. Ensimmäisen erän lähdössä lakialalainen oli ensimmäisessä kurvissa toisena, mutta toisessa kurvissa hän nousi jo kärkeen ja jatkoi kärjessä aina ruutulipulle asti.

Toisessa erässä Haaviston tartti hieman epäonnistui ja hän joutui muutaman ensimmäisen kierroksen ajan tekemään nousua kohti kärkeä. Neljännellä kierroksella Haavisto nousi kärkeen ja ajoi selvään erävoittoon vaikka kaatuikin kertaalleen erän lopussa.

– Tänään sain vedettyä hyvää rentoa ajoa, ja toisessakin erässä, kun otin huonon lähdön niin sai oikeen puristaa sen jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla Belgiaan ja kohti Ranskan EM-osakilpailua, Haavisto kommentoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?