Ryhtiläisten avausvoitto yhä hakusessa

Ylöjärven Ryhdin naisten edustusjoukkue kärsi jo toisen kirvelevän tappion lentopalloilun ykkössarjassa. Paikallisvastustaja Rantaperkiön Isku oli lauantaina parempi erin 3–2 (25–15, 25–11, 22–25, 23–25, 15–13).
Paula Vihanto (vas.), Tiia Virta ja Noora Honkanen kuuntelivat tarkasti päävalmentaja Heikki Kososen ohjeita perjantain kotiottelussa.

Päävalmentaja Heikki Kosonen uskoo, että Ylöjärven Ryhdin kurssi on kääntymässä. (Arkistokuva)

Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen näki vierastappion syyksi ennen kaikkea mentaalipuolen asiat. Hänen mukaansa ottelu oli voitettavissa, vaikka nuori ylöjärveläisjoukkue on kärsinyt sairasteluista ja loukkaantumisista.
– Kaksi ensimmäistä erää pelasimme selvästi alle taitojemme. Tauolla joukkue päätti pukuhuoneessa ottaa itseään niskasta kiinni, ja heti tämän jälkeen peli alkoi parantua, Kosonen kertaa.
– Kuulostaa ehkä yksinkertaiselta, mutta sitä se onkin. Lentopallo on henkisesti kova laji, jossa pienetkin epäonnistumiset voivat murentaa pelaajien itseluottamusta nopeasti, hän muistuttaa.
Pelillisesti Ryhdillä toimi lauantain kamppailussa hyökkäys. Vastaanottopelaamisessa sen sijaan oli rutkasti petrattavaa.
Ottelun onnistujiksi Kosonen laskee tehopelaajat Tiia Virran (17+9) ja Liina Kainulaisen (21+9) sekä passari Emmi Jalosen. Vakuuttavia syöttöjä jakanut Jalonen palkittiin illan parhaana ryhtiläisenä.

Tavoitteena liigakarsinnat

Yhden pisteen tappion myötä Ryhdin voittotili ykkössarjassa on edelleen avaamatta. Joukkue on nyt pelannut kaksi ottelua, joista yhden kotona ja toisen vieraskentällä.
Tällä hetkellä ylöjärveläiset keikkuvat yhdeksän joukkueen sarjassa sijalla seitsemän.
– Meillä on kaksi pistettä, mutta aivan yhtä hyvin niitä voisi olla tässä vaiheessa viisikin, Heikki Kosonen miettii.
– Tavoitteemme on päästä neljän kärkeen, mikä tarkoittaisi paikkaa liigakarsintoihin. Meillä on eväitä siihen, ilman muuta, hän jatkaa.
Ryhti on joutunut avaamaan kautensa ilman nimekkäintä tähteään, Mestaruusliigassakin pelannutta Sonja Laitista. Loukkaantumisesta toipuva yleispelaaja lienee täydessä pelikunnossa vasta marraskuun alussa.
Tulevana viikonloppuna ryhdittäret ottavat mittaa Nurmon Jymystä vieraissa ja Oriveden Ponnistuksesta kotikentällä. Kahden matsin viikonlopusta on tarkoitus ottaa kaksi voittoa.
– Jymy on yksi ykkössarjan kovimmista ennakkosuosikeista, mutta yleisesti ottaen joukkueet ovat erittäin tasaisia. Voimme voittaa minkä tahansa ottelun, sillä pelissämme on merkkejä erittäin hyvistä asioista, Kosonen sanoo luottavaisena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?