Kaupungin neuvostoihin haetaan uusia jäseniä – ehdotuksia voi lähettää syyskuun loppuun saakka

Ylöjärven kaupunki hakee uusia jäseniä kuuteen neuvostoonsa: lapsi- ja nuorisoneuvostoon, mielenterveysneuvostoon, vammaisneuvostoon ja vanhusneuvostoon sekä Kuru-neuvostoon ja Viljakkala-neuvostoon.

Neuvostot eivät ole kuntalain tarkoittamia kunnallisia luottamushenkilöelimiä, mutta niiden jäsenille maksetaan kokouspalkkio. 

Hyvinvointilautakunnan alaisina toimivien neuvostojen tehtävänä on seurata kaupunkilaisten hyvinvointia omasta näkökulmastaan, esimerkiksi ottamalla kantaa kaupungin tarjoamiin palveluihin. Näistä neuvostot voivat tehdä tarvittaessa kehitysehdotuksia kaupungin lautakunnille ja muille hallintoelimille.

Kuudessa neuvostossa on avoinna yhteensä 54 paikkaa, joihin hyvinvointilautakunta valitsee jäsenet toimikaudekseen pääosin eri järjestöjen esitysten perusteella.

Ehdotukset neuvostojen jäseniksi kaudelle 2021–2025 pyydetään lähettämään nettilomakkeen kautta viimeistään 29.9.2021. Jokaisella jäsenellä tulee myös olla henkilökohtainen varajäsen.

Neuvostot toimivat omaa viiteryhmäänsä edustavien järjestöjen, yhdistysten sekä muiden tahojen ja kaupungin välisenä yhteistyöelimenä. Tarkemmat esittelyt ja jäsenehdotuslomakkeen löydät kaupungin nettisivujen neuvostot-sivulta.

Neuvostot eivät ole kuntalain tarkoittamia kunnallisia luottamushenkilöelimiä, mutta niiden jäsenille maksetaan kokouspalkkio.

Neuvostojen toimikausi on yhteneväinen kaupunginvaltuuston toimikauden kanssa, eli syksystä 2021 kevääseen 2025 saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?