YIlves kesti suosikin paineet

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue ei antanut jyväskyläläisen Liikunnan Riemun yllättää Naisten Futsal-Liigan ottelussa. YIlves eteni lopulta selvään 6–2 (3–2) -voittoon.

YIlveksen tavoitteena oli varmistaa otteluvoitolla sijoitus sarjan keskikastissa. Naisten Futsal-Liigassa avauspisteitään metsästänyt Liikunnan Riemu kasasi tulisia hiiliä YIlveksen niskaan ottamalla johtoaseman ottelun alkuhetkillä. Kotijoukkue loi kuitenkin jatkuvasti maalipaikkoja ja mahdollisti hivuttautumiseen rinnalle ja ohi. Selkeä voitto irtosi ylimääräisen puristuksen hellitettyä ja ottelun loppupuoli sujui johtoasemaa varmistellen.

Lähtöasemat otteluun antoivat päävalmentaja Vesa Parviaiselle yllättävän tilaisuuden hyödyntää joukkueen laajaa pelaajamateriaalia. Edellisen viikonvaihteen taisteluiden seurauksena neljä eliittiluokan pelaajaa oli poissa rosterista.

Tärkeän ottelun alkuminuuteille tuli siksi ripaus hermostuneisuutta, mutta kun tasoa joukkueessa riitti, niin YIlves otti pelin hallinnan itselleen.

Avausjakson alkuun kotijoukkue sai pitkän syöttöketjun myötä hyvän lähdön ottelulle. Jo ensimmäisen peliminuutin aikana YIlves laukoi kolme kertaa, mutta liiallinen maalinälkä toi epätarkkuuden laukauksiin, jotka suuntautuivat niukasti ohi Riemun maalin.

Ottelun ensimmäinen maalia kohti suuntautunut laukaus tuli rajapotkusta, kun vierasjoukkueen Hanna-Mari Pietilä tuikkasi Riemun johtomaalin YIlves-puolustajan kautta maaliin ajassa 1.33.

Pelin kuva ei harmillisesta takaiskusta muuttunut, vaan YIlves painoi päälle ja laukoi nälkäisesti. Tarvittiin 22 laukausta maalia kohti ennen kuin ensimmäinen riittävän laadukas suoritus toi maalin ajassa 8.47.

Tässä maalissa Elisa Mattilan Emmi Rauhalalle tarjoilema maalisyöttö oli kaunis muistutus siitä, että kyseessä on joukkuepeli.

Tintti Kurtti oli puoli minuuttia myöhemmin oikeassa paikassa ja ohjasi maalin edustalle lauotun pallon eleettömästi maalin takakulmaan ohi vieraiden maalivahdin Nina Nukarin.

Ottelun pelitilanteet painottuivat vieraspäätyyn, mutta huolimattomasti suoritettu pelinrakentelu YIlveksen kenttäpäädyssä mahdollisti vierasjoukkueelle avoimen maalipaikan maalialueen kaarelle. Ella Haunia laukoi tilanteesta pallon verkkoon ohi maalia vartioineen Helena Unkurin ajassa 11.49.

Johtoaseman jälleen kadottanut YIlves urakoi yrityksiä kolme joka minuutille ennen kuin Ella Lehtonen onnistui ohittamaan Nukarin ajassa 16.38. Riemun tilanteet eivät juuri Unkurin maalille yltäneet, niinpä kotijoukkueen johto pysyi jakson loppuun asti.

Toinen jakso alkoi YIlveksen hallinnalla ja jo ajassa 21.01 Ella Lehtonen viimeisteli takatolpalta ottelun toisen maalinsa. Nopea osuma toi kotijoukkueen peliin rauhallisuutta ja harkintaa, mikä osaltaan tyrehdytti vierasjoukkueen hyökkäyspeliä entisestään.

Valmentaja Parviainen huomasi pelin kuitenkin passivoituvan ja otti aikalisän. Pian tämän jälkeen Ida Lohtander vei YIlveksen jo rauhoittavaan kolmen maalin johtoasemaan Veera Allosen pystysyötön jatkeeksi ajassa 26.48.

Allonen oli laatusyötön antajana myös Rauhalan illan toisessa maalissa ajassa 33.34. Rauhalan tarkka takanurkkalaukaus oli ottelun viimeinen maali, sillä hyökkäysinto korvattiin loppuminuuttien ajan tarkemmalla puolustuspelillä syyskauden kokemusten opettamana.

Naisten Futsal-Liiga jäi tauolle 23. helmikuuta saakka. YIlveksen ottelut jatkuvat silloin sarjan kakkosena olevan espoolaisen GFT:n kohtaamisella vieraskentällä.

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.