Yksi maali oli laiha lohtu YIlvekselle

Ylöjärven Ilves kärsi jälleen tappion naisten Futsal-Liigassa, kun Futsal Team Kemi-Tornio haki pisteet maalein 1–3. Ylöjärveläisjoukkuetta vaivaa tehottomuus.

Maalinteon aloitti lupaavasti YIlves Emmi Rauhalan ja Elisa Ilotun komealla yhteispelimaalilla. Kuuden tehdyn maalin ottelukohtaisella keskiarvolla tällä kaudella pelannut Futsal Team Kemi-Tornio vei kuitenkin lopulta pisteet mukanaan keskimääräistä tiukemman väännön jälkeen.

Uhkarohkea pallollinen peli ensijaksolla koitui YIlveksen kohtaloksi. Vierasjoukkue onnistui kahdesti riistämään pallon YIlveksen alimmalta pelaajalta. Virheiden paikkaaminen ei maalinteon kanssa tuskailevalta YIlvekseltä onnistunut, vaikka peliä käytiinkin pääosin vieraiden kenttäpuoliskolla.

YIlves oli valmistautunut peliin kertaamalla maalipaikkojen rakentelua. Niitä nähtiinkin syntyvän heti alkuminuuteilla. Jo ajassa 2.52 pallo kiikutettiin keskiympyrään, kun Emmi Rauhala ohjasi takatolpalta pelivälineen tyhjään verkkoon.

YIlveksen avausmaalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän ja kotijoukkueen toinen maali oli senteistä kiinni. FTK:n saatua kulmatilanteen ei tullut kenellekään suurena yllätyksenä, että liigan maalipörssiä suvereenisti johtava Tiia Juntikka hassutti kotijoukkueen puolustuksen ja viimeisteli maalin ohi verkkoa vartioineen Helena Unkurin ajassa 5.42.

YIlves jatkoi takaiskusta huolimatta tilanteiden rakentelua. Täysosuma oli lähellä, kun Rosa Sirenin laukaus osui tolppaan. Puolustusmuotoon asettunut FTK kärkkyi pallonriistoja YIlveksen pyörittäessä peliä. Pian YIlveksen kokemattomuus kostautui ja kahden pelaajan voimin keskialueella riistetty pallo päätyi läpiajon päätteeksi Unkurin torjunnasta vieraiden Anna Keräselle, joka tykitti pallon voimalla verkon perukoille ajassa 11.32.

Oppi ei valitettavasti mennyt perille, sillä sama kuvio toistui jo ajassa 14.00, kun Juntikka vuorostaan riisti pallon ja karkasi maalintekoon. YIlveksen pelihuumori hiipui jakson loppuminuuteiksi ja vierasjoukkue sai vuorostaan tahtipuikon ottelussa. Lisätakaiskuilta kuitenkin vältyttiin.

Toisella jaksolla peliä käytiin käytännössä koko jakson ajan vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. YIlves ei saanut kuitenkaan tehtyä kaivattuja maaleja, kun vieraiden maalilla seissyt Senja Keisu ei lipsunut otteissaan.

Pisteet matkasivat ansaitusti Tornioon. YIlves jatkaa edelleen sarjan seitsemäntenä. Ensi viikonloppuna YIlves matkustaa Poriin, jossa ylöjärveläiset haastavat sarjan nelospaikkaa hallussaan pitävän MuSaFutsalin.

ANTTI REPONEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?