Laakso hopealle, Toimela pronssille – Kujanpää epäonnistui

Ylöjärveläiset Jaakko Laakso ja Valtteri Toimela nousivat palkintopallille yleisurheilun Kalevan kisoissa Seinäjoella. Seiväshyppääjä Urho Kujanpään vaikeuden sen sijaan jatkuivat.

Tampereen Pyrintöä edustava Jaakko Laakso pinkoi komeasti hopealle miesten 800 metrillä. Laakso selvitti tiensä finaaliin helposti ajalla 1.54,02. Loppukilpailussa vauhti kiihtyi ja Laakso laittoi ahtaalle kisan voittaneen Ville Lampisen. Vantaalaista Kenttäurheilijat-58:aa edustavan Lampisen voittoaika oli 1.40,90. Laakso hävisi Lampiselle 14 sekunnin sadasosaa.

Valtteri Toimela juoksi pronssille miesten 400 metrin aidoissa. Toimela kellotti finaalissa ajan 52,47. Hän paransi ennätystään peräti 0,71 sekunnilla. Voittoon taivalsi ylivoimaisesti Esbo IF:n Oskari Mörö ajalla 50,91.

Jessi Landström aitoi puolestaan viidenneksi naisten 100 metrin aitajuoksussa. Landströmin aika oli 14,06. Voittoon juoksi Landströmin seurakaveri Lotta Harala hienolla ajalla 13,12.

Ylöjärveläinen Olivia Mäkinen hyppäsi ensimmäisissä Kalevan kisoissaan upeasti kuudenneksi naisten pitushypyssä. Mäkinen loikkasi parhaalla hypyllään tuloksen 5,85. Voiton vei Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff tuloksella 6,09.

Oona Hietala jäi puolestaan karsintaan naisten kolmiloikassa. Hietala hyppäsi karsinnassa tuloksen 11,93. Finaalipaikkaan olisi vaadittu tulos 12,27.

Joni Karvinen jäi miesten keihäänheitossa karsintaan. Karvinen kiskaisi parhaallaan tuloksen 70,71. Finaaliin pääsi tuloksella 71,11.

Alkukesän menestyksekkäin ylöjärveläisurheilija Urho Kujanpää jäi mitalien ulkopuolelle miesten seiväshypyssä. Kujanpää selvitti tiensä finaaliin yhdellä hypyllä. Finaalin verryttelyssä kova sivutuuli häiritsi pahasti hyppyjä.

Kilpailussa Kujanpää teki hienot ja vaivattomat hypyt kahdesta alkukorkeudesta, mutta tie nousi pystyyn jo korkeudessa 515. Ensin tuli niukka pudotus, sitten kesken jäänyt yritys. Viimeinen hyppy nousi korkealle, mutta tippui riman päälle, kun seipään kaari taipui sivupatjaan.

Kujanpään tulokseksi jäi 505. Aleksi Saarelainen vei pronssin ylitettyään 505 ensimmäisellä. Tommi Holttinen otti hopeaa tuloksella 515 ja Tomas Wecksten kultaa tuloksella 535.

Kujanpää koki nyt toisen harmittavan arvokisapettymyksen viikon sisään. Nyt Kujanpää ottaa viikon lepotauon ja lataa akkuja 5. elokuuta miteltäviin 22-vuotiaiden SM-kisoihin.

Kujanpää pitää edelleen hallussaan kauden kotimaista kärkitulosta 541.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?