Ylöjärveläisille kaksi mestaruutta ja yksi pronssimitali SM-halleissa – Edesmennyt valmentajana Kujanpään mielessä

Ylöjärveläisten yleisurheilijoiden saalis viikonlopun SM-hallikilpailuissa Tampereella oli kolme mitalia, kun Urho Kujanpää voitti seiväshypyn sekä Arttu Korkeasalo kuulantyönnön, ja Nea Lento ponnisti pituuspronssia.

Vuorentaustalaislähtöinen Kujanpää tosin on asunut ja harjoitellut syksystä asti pääkaupunkiseudulla, mutta kotihallissaanhan hän uransa kuudennen SM-hallikullan saalisti hyvällä tuloksella 558.

Tällä kertaa Kujanpään ei tarvinnut taistella kovasti voitosta, sillä hän pudotti riman vasta 565:stä kolmesti. Nuorten Euroopan mestari Juho Alasaari jäi hopealle 548:lla.

Urho Kujanpää sai SM-hallikullasta lämpimät onnittelut pikkusiskoltaan Iidalta, jonka hallikausi jäi väliin selkävaivojen vuoksi. (Kuva: Hannu Kujanpää)

– Hyppy kulki hyvin, ja viimeinen yritykseni 565:stä nousi niin hyvin, että olisi voinut viisi senttiä pidemmällä etäisyydellä ja isommalla seipäällä mennäkin, Kujanpää tuumaili.

SM-mittelö alkoi tunteellisesti, kun koko halli kunnioitti tammikuussa edesmennyttä Kujanpään entistä valmentajaa Raimo Eskolaa.

– Raimo on ollut paljon mielessäni viimeksi kuluneen kuukauden aikana, ja ajattelin häntä kilpailun aikanakin muutaman kerran.

Entinen huippuhyppääjä Rauli Pudas otti Kujanpään valmennusvastuun jo viime kaudella, mutta yhteistyö kärsi maantieteellisestä etäisyydestä. Juoksuaan terävämmäksi viilannut Kujanpää kuitenkin voitti universiadikultaa, ja tänä talvena on jo syntynyt uusi ennätys 570.

– Rauli on pystynyt kertomaan esimerkiksi lantion toiminnasta juoksussa minulle ihan uusia asioita. On ihan eri asia, että hän näkee treeneissä todellisen kuntoni kuin, että lähettelisin hänelle tuloksiani.

Kujanpään hallikausi on nyt ohi. Glasgow´n MM-halleihin hän ei pääse, mutta kesällä tarjolla ovat sekä Rooman EM-kilpailut että Pariisin olympiakisat. EM-paikan häneltä voi viedä vain oma loukkaantuminen.

– Ennen Roomaa hyppään kahdesta kolmeen kilpailua, mutta en lähde etelään leirille. Olen luottavainen myös olympiapaikkani suhteen, sillä MM-kilpailuihin on menty rankingista 30 pinnaa nykyistä lukemaani vähemmällä, Kujanpää sanoi.

Vain mestaruus tyydytti Korkeasaloa

Arttu Korkeasalo sinetöi neljännen peräkkäisen kuulakultansa kilpailun kahdella pisimmällä työnnöllä. Toinen pukkaus kantoi 17,93 ja viides 18,10, kun hopeaa ottanut Timo Kööpikkä pukkasi 17,68 ja pahoissa vaikeuksissa ollut Nico Oksanen jäi pronssille 17,44.

– Tätä voidaan pitää torjuntavoittona. Mestaruus lämmittää kovasti, mutta tuloksellisesti koko hallikausi on ollut mahalasku, Korkeasalo myönsi.

Viime talvena 19,02 työntänyt Arttu jäi tammikuussa tekemästään kauden parhaastaan vain kuusi senttiä, mutta syitä vaisuihin tuloksiin ruvetaan etsimään tarkemmin.

– Tekniikkavirheitäkin on tullut, mutten myöskään ole saanut kropastani tehoja irti, ja olen väsynyt, maanantaina lääkärin pakeille suunnannut Korkeasalo kuvaili tilannettaan.

Lennolta jälleen tasainen pituussarja

Nea Lento teki jälleen hyvän pituussarjan mittauttaen ensin 614 ja 613 sekä viidennellän kauden parhaansa 616. Jessica Kähärän ylivoimainen voittotulos oli 661, ja ottelija Saga Vanninen nousi kuudennen hyppynsä 624:llä hopealle.

Nea Lento ponnisti SM-pituuspronssia ja sijoittui kolmiloikassa viidenneksi. (Kuva: Tommi Lento)

Lento hyppäsi myös kolmiloikkaa ja sijoittui tuloksella 12,91 viidenneksi. Mitaliin olisi vaadittu 13,08, mutta Lento oli loikkaan jopa tyytyväisempi kuin pituuteen:

– En ole loikannut sitten viime syksyn Ruotsi-ottelun, mutta sain hyvän tuntuman siihen kylmiltäänkin.

– Pituudessa en saanut potentiaaliani ulosmitattua. Parhaista hypyistäni toinen lähti kaukaa ja toinen oli yliastuttu, toisen aikuisten SM-hallipronssinsa napannut Lento mietti.

Talvikauden tulokset ovat kuitenkin osoittaneet varmuuden parantuvan jatkuvasti. Lennon hallikausi päättyy ensi viikonloppuna nuorten SM-Vaasassa, jossa hän osallistuu jälleen molempiin lajeihin.

Ylöjärveläinen Kalle Raitala juoksi 400 metrin alkuerässä aja 51,23 sijoittuen yhteistuloksissa 25:nneksi. Raitala myös ankkuroi Pyrinnön kakkosjoukkueen 4 x 300 metrin viestissä seitsemänneksi. Miro Mäkinen juoksi kolmososuuden punapaitojen kolmosporukassa, joka oli kymmenes.

Konsta Uutteran epäonni SM-kilpailuissa jatkui, sillä flunssa esti hänen juoksemisensa niin 400 ja 800 metrillä kuin viestissäkin.