Tarzanin isot nyrkit

Tarzanin legenda ei ole animaatio eikä pienille lapsille suunnattu elokuva. Se tarjoaa toimintaa sekä huumoria, joka osuu välillä maaliin.

Kun samaan elokuvaan niputetaan viidakon kuningas Tarzan ja Samuel L. Jacksonin näyttelemä historiallinen hahmo George Washington Williams, saadaan aikaan tarina, jossa vaihtelevat pelko, huumori ja pyssyn pauke.

Harry Potter -elokuviakin ohjannut David Yates on tuonut valkokankaalle kohtauksia maailman eri kolkilta Lontoon hienostokartanosta Afrikan heimokyliin. Lordi Greystokenakin tunnettu Tarzan kutsutaan Kongoon parlamentin kauppaedustajana. Todellisuudessa kutsun on junaillut Christoph Walzin näyttelemä ahne kapteeni Leon Rom, joka haluaa luovuttaa Tarzanin tämän viholliselle ostaakseen massiivisen palkka-armeijan. Takaa-ajokohtauksissa ja taisteluissa on mukana ihmisiä ja eläimiä.

Tarzanin rooliin on valittu ruotsalainen lihaskimppu Alexander Skarsgård, joka on näyttelijä Stellan Skarsgårdin poika. Janea esittää puhtoinen Margot Robbie.

Vaikka elokuva on mustasävyinen, on siinä hyvätkin hetkensä. Tarzanin jättimäisille nyrkeille tulee käyttöä muun muassa silloin, kun hän ottaa mittaa eläinveljestään ja liikkuu nopeasti viidakossa liaanien avulla – niin lukuisissa takaumissa kuin elokuvan nykyisyydessäkin. Suoranaisia yllätyksiä elokuva ei kuitenkaan tarjoa.

Tarzanin legenda

3D- ja 2D-näytöksiä elokuvateatteri Plevnassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?