Loppuunmyyty koju, karvakavereita ja lentosuukkoja prinsessalta – Soppeenmäen vapputori oli täysi hitti – Katso laaja kuvagalleria

Taukovuosien jälkeen Ylöjärvelle palannut vapputori sai lämpimän vastaanoton. Kävijämäärä ylitti moninkertaisesti järjestäjien odotukset.

Tätä on odotettu: aurinkoa, työväen juhlaa ja oman kylän vapputoria. Vuosien jälkeen Ylöjärvelle palannut vapputori vastasi kuntalaisten toiveisiin, kun vappupäivänä ei tarvinnut lähteä keskustaa kauemmas.

Sofia (vas.), Aatos ja Essi Lilius olivat vapputorilla makuelämysten perässä. – Hyvää hattaraa, maistuu vähän päärynältä, Sofia raportoi. Syömisen jälkeen suunnitelmissa oli ulkoilua aurinkoisessa säässä.

Ylöjärven Yrittäjien, Ylöjärven Yrityspalveluiden ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ylöjärven yhdistyksen tempaisema tapahtuma täytti Soppeenmäen torin heti aamusta. Kävijöitä riitti ensimmäisten tuntien aikana ruuhkaksi asti, mutta lämpimässä säässä jonottaminen ei ylöjärveläisiä haitannut.

– Ihanaa, että ollaan saatu elämää omalle kylälle. Keli on loistava ja väkeä riittää. Kojujakin on paljon, tämä on hyvä tapa tuoda esiin pirkanmaalaisia yrityksiä, tyttärensä kanssa puuleluja tutkinut Marika Ritala kehui.

– Tori täyttyi jo aamukymmeneltä. Ensimmäisen tunnin aikana olemme ehtineet juoda kahvit ja tavata ystäviä, torin laidalla auringosta nauttineet Krista ja Mikko Kesti kertoivat. Mukana oli tytär Kerttu.

Lelujen lisäksi torin valikoimasta löytyi muun muassa runsaasti erilaisia vappupalloja, kevätkukkia, metrilakua, värikkäitä koruja ja luonnonmukaisia hoitotuotteita.

Ongelmanratkaisukykyä testattiin Pulma Gamesin pisteellä, jossa oli mahdollisuus voittaa lahjakortti paikalliseen pakohuonepeliin. Esikarsintatehtävän suorittivat monien muiden tavoin Pirjo, Venla ja Joona Saukoniemi.

Myös he olivat tyytyväisiä torin tarjontaan.

– Onhan tämä hyvä, tuo Ylöjärvellekin vähän tunnelmaa.

Kuninkaallinen vetonaula

Juhlaprinsessa Pieni Merenneito kohtasi aamupäivän aikana yli sata lasta. – Ei haittaa mitään, jos ujostuttaa, hän kannusti.

Perheen pienimpiä ilahduttivat päivän mittaan juhlaprinsessa Pieni Merenneito, lasten liikuttajana tunnettu SuperSam ja Hämähäkkimies.
Prinsessan vierailu sai jälleen aikaan pitkän jonon, kun moni halusi muistoksi yhteiskuvan. Puolentoista tunnin aikana reippaita tervehtijöitä kävi yli sata. Tapaaminen venyi hieman yliajalle.

Tamperelaiset Tuulia Lammi ja Janne Kallio tulivat naapurikunnan vapputorille maltillisemman väkimäärän toivossa. Odotukset eivät siltä osin aivan täyttyneet. Perheen poika sai muistoksi veturiaiheisen vappupallon.

– Paljon riitti pientä kuninkaallista väkeä. Pyrimme aina siihen, ettei kukaan joutuisi pettymään, lentosuukoin lapset hyvästellyt juhlaprinsessa Pieni Merenneito kertoi.

Hännänhuisketta torille toivat Suomen Karva-Kaverit ry:n vapaaehtoistoiminnassa mukana olevat koirat, muun muassa Sirpa Kivimäen irlanninsusikoira Aslan. Koiria sai rapsutella parin tunnin ajan.

Pienempi vaihtoehto

Väkimäärä oli ylittänyt järjestäjien odotukset moninkertaisesti jo puoliltapäivin.

Järjestäjät olivat iloisesti yllättyneitä torin suosiosta. Vas. Leena Kukkonen Ylöjärven MLL:stä sekä Anne Salmikangas ja Kerttu Jalonen Ylöjärven Yrittäjistä.

– Mahtavaa, miten ihmiset ovat lähteneet liikkeelle, Kerttu Jalonen Ylöjärven Yrittäjistä kiitteli.

– Moni tuntuu löytäneen tästä pienemmän vaihtoehdon Tampereen vapputorille, lastensa kanssa liikkeellä ollut Jesse Petälä huomioi.

Länsi-Tampereelta tulleet Tuulia Lammi ja Janne Kallio ajattelivat, että Ylöjärvellä olisi helpompi liikkua kuin kotikaupungin tungoksessa.

Erilaiset puulelut kiinnittivät Venla Saukoniemen (kesk.) huomion. Vierellä äiti Pirjo ja veli Joona. Aiemmin pakohuoneen lahjakorttiarvontaan osallistunut perhe toivoi arpaonnen suosivan.

– Täyttä on täälläkin, mutta mukavaa. Ensimmäisellä kierroksella löytyi veturiaiheinen vappupallo pojalle.

Torin suosio näkyi myös myynnissä. Soppeenmäen yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen kojulla kauppa kävi niin kuhinalla, että myytävät vappupallot loppuivat alle kahdessa tunnissa.

Kojun tuotto käytetään koulun lasten ja nuorten hyväksi.