GFT saatteli YIlveksen tylysti joulutauolle

Ylöjärven Ilves hävisi jälleen naisten Futsal-Liigassa. Tällä kertaa YIlvestä riepotteli espoolainen Golden Futsal Team. Myönteistä on se, että YIlves onnistui kuitenkin kahdesti maalinteossa.
YIlveksen Noora Ihalainen (6) raatoi vikkelien GFT-pelaajien perässä. (Kuva: Jari Viitanen)

YIlveksen Noora Ihalainen (6) raatoi vikkelien GFT-pelaajien perässä. (Kuva: Jari Viitanen)

Espoossa pelattu ottelu oli sarjan kakkosena majailevan GFT:n näytöstä. Etenkin Futsal-Liigan pistepörssin kolmea kärkisijaa hallussaan pitävät Daniela Tjäder, Jannica Tjäder ja Pirta Hiukka tekivät YIlveksen illasta kovin vaikean. Ensimmäisen jakson avausmaali oli lähellä heti YIlveksen ensimmäisessä hyökkäyksessä, kun Anni Paukkusen kova laukaus meni vain niukasti ohi GFT:n maalin.
Kotijoukkue käänsi kuitenkin nopeasti pelin painopisteen YIlveksen kenttäpuoliskolle. Kuudennella peliminuutilla GFT:n Jannica Tjäder veivasi maalin edustalta avausmaalin. Seuraavaa maalia saatiin odotella 14. peliminuutille, jolloin syntyikin todellin maalisuma.
Kotijoukkueen Tjäder-siskokset maalasivat alle minuutissa kumpikin kerran, ja vain minuuttia myöhemmin Anna Helenius onnistui lisäämään kotijoukkueen maalisaldoa. Hetkeä myöhemmin myös YIlves onnistui venyttämään verkkoa, kun Anni Paukkunen  ohjasi kulmapotkun jälkitilanteesta taukotilanteeksi 4–1.
Toinen jakso ei ehtinyt kunnolla edes alkaa, kun pallo kaivettiin vieraiden maalista. Linda Lindqvist laukoi onnistuneen harhautuksen jälkeen pallon YIlveksen maaliin. Viidennellä peliminuutilla Paukkunen nosti vieraiden taistelumieltä kaventamalla kotijoukkueen johdon kolmeen maaliin komealla laukauksella. Paukkusen illan toinen osuma syntyi hienolla laukauksella läpijuoksun päätteeksi.
Kotijoukkueen kuitti tuli kuitenkin jo seuraavan peliminuutin aikana. Daniela Tjäder ja Pirta Hiukka laittoivat pisteen YIlveksen voittohaaveille.
Ottelun lopussa nähtiin sekavaa peliä, jota värittivät lukuisat tuomarin antamat varoitukset. Taitava Jannica Tjäder käytti tarjoutuneet maalitilanteet tehokkaasti ja iski vielä kaksi osumaa. Kaikkiaan Daniela Tjäder osui ottelussa neljä kertaa.
Nähdyn perusteella ei ole yllätys, että Tjäderin kaksossiskokset ovat jälleen pistepörssissä sijoilla yksi ja kaksi, kuten monina aiempinakin vuosina.
YIlves voitti syyskauden kahdeksasta ottelusta vain yhden. Tämän vuoden Futsal-Liiga on kuitenkin ollut erittäin tasainen. Sarjan joukkueet ovat pelanneet tasatuloksia peräti 14 ottelussa.
YIlveksen pelaajien taitojen täytyy kehittyä ja joukkueen taktiikkakin tarvitsee hiomista, jotta ylöjärveläisryhmä voi menestyä liigatasolla. Hetkittäin YIlves osaa pelata korkealla tasolla. YIlveksen pelaajien virhemäärä on kuitenkin edelleen liian suuri siihen, että ylöjärveläisjoukkue voisi haastaa tosissaan sarjan parhaat joukkueet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?