YPA rökitti Pöytyän

Ylöjärven Pallon miehet ottivat komean 2–0 (16–1, 6–4) -voiton Pöytyästä pesäpallon maakuntasarjassa lauantaina.

Pesäpallo osoitti YPA:n ottelussa jälleen yllätyksellisyytensä, mikä ilmenee varsin erilaisista jaksoluvuista. Ensimmäisellä jaksolla YPAlta jäi tasoittava vuoropari käyttämättä, toisella jännitys säilyi puolestaan viimeiseen vuoropariin asti.
Avausjakso ratkesi käytännössä ensimmäisessä vuorossa, jossa YPA tehtaili tasoittavallaan 10 juoksua. Lyönnit kumahtelivat ylöjärveläisten mailasta tasaisen hyvään tahtiin. Pääkapellimestarina hääräsi aina pirteä, päivän parhaana palkittu, Arto Paananen.
Toinenkin jakso alkoi mukavasti, ylöjärveläisten tehdessä kuusi juoksua. Pöytyäläiset tulivat jaksolle selvästi aiempaa paremmalla iskulla, ja kun YPA hieman kompuroi, saivat isännät kolme juoksua. Tämän jälkeen ylöjärveläisten peli hiipui täydellisesti. Sisäpeli tökki, eikä joukkue saanut kolmessa vuoroparissa aikaan juoksun juoksua.
Kun pöytyäläisten sisäpelisuoritukset selkeästi kohenivat, jäi viimeisille vuoroille kosolti jännitettävää. Kunnarin ottelussa lyönyt lukkari Sami-Petteri Virtanen onnistui pitämään kotiutusyritykset kurissa. Aki Heittolan jäätävät heitot takaa olivat myös jarruttamassa innokkaimpia etenijöitä. Niko Kaunisto onnistui hyvin mailan varressa.
Hankalan toisen jakson voiton seurauksena tilanne sarjan kärjessä pysyi entisellään. Pomarkku ja Pori johtavat maakuntasarjaa, ja kolmantena oleva YPA kärkkyy pisteen päässä kolmossijalla.
Seuraava ylöjärveläisten kotiottelu pelataan Tampereen Kaupissa lauantaina. Vieraaksi saapuu lohkon viitonen, Laitila.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?