Epäonni kolhi Jeremy Hakalaa ja kumppaneita – olympiapaikka sivu suun

Ylöjärveläinen meloja Jeremy Hakala koki melonnan MM-kilpailuissa Unkarin Szegedissä joukkueurheilun raadollisuuden: kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Ensin Suomen kajakkinelikön tavoitteet 500 metrin olympiapaikasta kaatuivat, kun Otto Sivulan kyynärvarsihermo ärtyi niin, ettei välierään lähdetty.

– Se oli valmennusjohdolta ihan oikea päätös; urheilijan terveys asetettiin etusijalle, Hakala myönsi.

Hakala, Sivula, Miika Nykänen ja Joona Mäntynen hankkivat välieräpaikan alkueräaikansa perusteella sijoituttuaan erässään seitsemänneksi, 4,34 sekuntia voiton vienyttä slovakkinelikköä hitaampana. Hakalan mukaan tuohon melontaan tuli teknisiä ongelmia hyvin sujuneen ensimmäisen puoliskon jälkeen.

Hakala sai kuitenkin Szegedissä yhteensä neljä kilpailustarttia, kun hän ylsi Nykäsen kanssa kajakkikaksikoiden  1 000 metrillä C-finaalin kahdeksanneksi eli yhteistuloksissa 26:nneksi.

Alkuerässään Hakala ja Nykänen sijoittuivat viidenneksi suorituksella, johon mahtui vaikeuksia. Eroa erävoiton vieneeseen australialaispariin kertyi 13,95 sekuntia.

– Hyvin sujuneiden ensimmäisten 250 metrin jälkeen laskimme matkavauhdin hieman liian matalaksi ja jouduimme naapuriradan aaltoon, Hakala luonnehti.

Välierän lähdössä Nykäsen mela pyörähti kädessä niin, että kajakista katosi kaikki parin aiemmalla vedolla hankittu vauhti. Se maksoi aivan liikaa, ja kohtalona oli erän yhdeksäs eli viimeinen sija 20,62 sekuntia ykköseksi ehtineiden tshekkien perässä.

C-finaalissa kaksikon melonta sujui selvästi paremmin. Tappiota voittajille, Valko-Venäjän Paven Miadzevedzeulle ja Mikita Borykaulle tuli 9,56 sekuntia.

– Ajettelin, että pystymme varmasti tekemään hyvät suoritukset. Ei viimeinenkään suoritus hyvä ollut, mutta täytyy muistaa, millaisista lähtökohdista tähän kauteen lähdettiin, Hakala huomautti.

Tällä hän viittasi viimevuotiseen ylirasitustilaansa sekä Nykäsen viimekeväiseen polvivammaan. Yhteisiä harjoituksia oli takana liian vähän.

– Tästä on kuitenkin hyvä lähteä jatkamaan kohti ensi kevään Euroopan olympiakarsintoja. Niiden järjestelmä on niin monimutkainen, etten ole vielä täysin selvillä siitä, Hakala sanoi.

Tarjolla olisi ollut mahdollisuus osallistua Tokion esikisoihin, mutta näillä näkymin kausi päättyy ensi viikonloppuna matkamelonnan SM-kilpailuihin Tampereella.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.