Jeremy Hakala tavoittelee keskiviikkona olympiapaikkaa

Ylöjärveläislähtöinen meloja tähyää olympialaisiin Unkarissa käytävistä karsinnoista.
Jeremy Hakalalla on takanaan hyvä harjoituskausi. (Arkistokuva / Yeyo)

Ratamelonnan Euroopan olympiakarsinnassa ennakkoon suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat miesten kajakkikaksikoiden 500 metrillä Jeremy Hakalaan ja Eetu Kolehmaiseen, Suomen Melonta- ja Soutuliitto ry tiedottaa.

Olympiapaikoista kisataan Unkarin Szegedissä keskiviikkona ja torstaina.

Hakala ja Kolehmainen ovat olleet lupaavassa vireessä. Kilpailu kajakkikaksikoiden 500 metrillä jaossa olevasta yhdestä olympiapaikasta on kuitenkin todella kovaa, sillä sitä tavoittelee heidän lisäkseen 20 tasokasta kaksikkoa.

Viime vuoden MM-kilpailuista kuusi eurooppalaista maata sai paikan miesten kajakkikaksikoiden 500 metrille, mutta moni melonnan suurmaa on vielä täysin ilman olympiapaikkaa miesten kajakkimelonnassa.

Olympiakarsinnoissa yksi laji melotaan poikkeuksellisesti alkuerästä finaaliin yhden päivän aikana.

– Alkuerä on tarkoitus vetää niin kovaa kuin ikinä mahdollista, jos aukeaisi suora finaalipaikka. Silloin suomalaiskaksikko on finaalissa aika vahvoilla. Samassa alkuerässä on Latvia, Ranska ja Italia, joten kovia päänahkoja saa tippua alkuerässä, jos meinaa suoraan finaaliin mennä. Jos finaaliin joutuu menemään välierien kautta, on finaaliin mennessä on sitten jo kaksi erittäin kovaa vetoa alla lyhyellä palautumisajalla, joten tässä kilpailussa alkuerävedolla on melkoinen merkitys, toteaa valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen.

Takana hyvä harjoituskausi

Suomalaiskaksikko on hyvissä tunnelmissa olympiakarsinnan alla.

Jeremy Hakalan mukaan kaksikko on pystynyt tekemään hyviä treenejä.

– Odotan, että saamme (olympiakarsinnassa) mahdollisimman onnistuneen suorituksen, johon voimme olla tyytyväisiä, Eetu Kolehmainen sanoo.

Suomalaiset ottivat kansainvälistä kilpailutuntumaa Kööpenhaminassa pari viikkoa sitten. Siellä kaksikko voitti alkueränsä alkuerien nopeimmalla ajalla ja eteni suoraan finaaliin. Finaali jäi väliin, kun Hakalalle nousi alkuerän jälkeen kuumetta. Sairastuminen meni  nopeasti ohi, eikä vaikuttanut Kööpenhaminan-kisoja seuranneeseen leiripätkään Bratislavassa.

Hakala on valittu myös 10.-12.5. Szegedissä melottavaan ensimmäiseen maailmancupin osakilpailuun sekä kaksikkojen 500 metrille että yksikköjen 200 metrille.