Ylöjärveläisurheilijat Jeremy Hakala ja Luka Sammalisto saivat valmennus- ja harjoitteluapurahan ministeriltä

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt valmennus- ja harjoitteluapurahoja 169 kesälajien urheilijalle.

Suurimman 20 000 euron apurahan sai 20 urheilijaa. Apurahojen yhteissumma on noin 1,5 miljoonaa euroa. Ylöjärveläisurheilijoista apurahan saivat meloja Jeremy Hakala sekä Formula 4 -luokassa ajava kuljettajalahjakkuus Luka Sammalisto. Hakalan saama avustussumma on 10 000 euroa ja Sammaliston tilille tulee 6 000 euroa.

Jeremy Hakala sai tuntuvan avustuksen valmistautuakseen tulevaan melontakauteen. (Arkistokuva / Kuva Yeyo)

– Olympia- ja paralympiavuonna valmennus- ja harjoitteluapurahat ovat erityisen tärkeitä kisoihin valmistautuville urheilijoille. Myös tulevaisuuteen pitää panostaa, ja siksi nuorten urheilijoiden apurahojen määrää on lisätty. Nyt pidetään peukkuja hienojen sinivalkoisten onnistumisten puolesta urheilukentillä ympäri maailman tämän vuoden aikana, ministeri Bergqvist kommentoi.

Luka Sammalisto on Suomen lahjakkaimpia moottoriurheilijoita. (Arkistokuva: Joan Codina / Fotoformulak)

Apurahan tavoitteena on luoda urheilijan ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle taloudelliset edellytykset siten, että urheilijalla on mahdollisuus menestyä kansainvälisissä arvokisoissa. Esitykset apurahojen saajista tekee Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.

Apurahaa ei myönnetä urheilijoille, joiden verotettavat tulot viimeisimmässä vahvistetussa verotuksessa tai selkeästi osoitettavissa olevat kilpailupalkkiot ylittävät 80 000 euroa. Verottomia urheilija-apurahoja on myönnetty vuodesta 1995 lähtien.