Bisnestreffeillä löydettiin uusia yhteistyömalleja – Toiveissa yrittäjien aamukahvitilaisuus

Ylöjärven Yrittäjien ja Ylöjärven Yrityspalvelun järjestämät sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen Bisnestreffit kokosivat viime viikon tiistaina kymmenkunta alan yrittäjää Ravintola Keitaaseen.

Anne Santalahden mukaan Ylöjärven terveys- ja sosiaalipalveluissa tarvitaan yrittäjäyhteistyötä. Alan ammattilaisista on varsinkin kesällä työntekijäpula.

Lisäksi mukana oli alustajana Ylöjärven kaupungin terveys- ja sosiaalijohtaja Anne Santalahti sekä Tredun väkeä.

Tavoitteena oli tutustuttaa yrittäjiä toisiinsa, vaihtaa kokemuksia sekä etsiä uudenlaisia yhteistyö- ja toimintamalleja esimerkiksi markkinoinnissa.

Anne Santalahti kertoi tilaisuudessa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tilanteesta Pirkanmaalla. Santalahti selvitti, miten asiaa tällä hetkellä viedään eteenpäin. Santalahti kertoi myös kaupungin yhteistyöstä sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialojen yrittäjien kanssa.

Alan yksityisille palveluille on kysyntää eniten kotihoidon ja asumisen tukipalveluissa.

– Ikäihmisten ja vammaisten kohtuuhintaiselle tukiasumiselle olisi erityisesti tarvetta, Santalahti vinkkasi.

Tietoa ja yhteistyötä kaivataan

Santalahden alustus poiki vilkasta keskustelua. Yrittäjät olivat erityisen kiinnostuneita siitä, mitä palveluja kaupunki heiltä tarvitsee, miten palvelusetelit toimivat ja miten palveluntuottajaksi pääsee.

Yrittäjiä puhuttivat myös palvelusetelituottajaksi hakemisen vaatima raskas paperityö, lapsiperheiden palvelusetelit sekä hoivapalvelun kilpailuttamisen hinta-laatusuhde.

– Meille yrittäjille ja meidän työntekijöillemme on tärkeää tehdä omien arvojen mukaista, laadukasta työtä, jossa hinta ei saa olla tärkein valinta- ja arviointikriteeri, Hoivapalvelu Valkokulta Oy:n toimitusjohtaja Riikka Salakari muistutti.

Viestintä-, markkinointi- ja verkostoitumistyöpajoissa toivottiin alan toimijoiden yhteistyön ja verkostoitumisen lisäämistä kasvokkain, verkossa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Uusia yhteistyö- ja toimintatapoja kartoitettiin työpajoissa. ITFoxin yrittäjä Anssi Ruuhikorpi (vas.) ja Tredun yrityskoordinaattori Sami Hasila yhdistivät voimansa yritysviestinnän ja markkinoinnin parissa.

Useimmiten yrittäjän ongelmana on kiire, jolloin viestintään, markkinointiin ja yhteistyön ideoimiseen ei riitä aikaa. Ylöjärven Yrittäjiltä ja Ylöjärven Yrityspalvelulta toivottiin yrittäjien yhteisiä aamukahvitilaisuuksia, joihin alustajiksi kutsuttaisi säännöllisesti kaupungin virkamiehiä kertomaan ajankohtaisista, valmisteilla olevista asioista.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.