Miska Saloselle arvokas karatemitali

Karaten Pohjoismaiden ja Baltian maiden mestaruuksista oteltiin lauantaina Tampereella Tesoman palloiluhallissa. Kilpailut olivat pohjoismaisen karaten historian suurimmat, sillä niihin osallistui 298 kilpailijaa.

Miska Salonen (oik.) sai nousta palkintopallille kovassa seurassa. (Kuva: Teea Salonen)

Suomen joukkueessa kilpaili 55 urheilijaa. Ylöjärveltä mukana kamppailemassa olivat Miska Salonen, Nuutti Vuori ja Miikka Salonen.

Nuutti Vuori aloitti kilpailut alle 18-vuotiaiden alle 68-kiloisten sarjassa. Vuoren ensimmäinen vastustaja oli Viron Karel Taal, jolle ylöjärveläinen koki tappion 2–0. Vuorelle ei auennut myöskään mahdollisuutta keräilyotteluihin.

Miikka Salonen otteli alle 18-vuotiaiden alle 76-kiloisten sarjassa. Salosella
kävi arpaonni ja hän pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Ensimmäisenä ylöjärveläistä vastaan asettui Ruotsin Daniel Karlsson, jonka Salonen kukisti 2–0.
Kolmannella kierroksella Salosta vastaan tuli Tanskan Lasse Bogelung. Salonen johti tiukkaa ottelua, mutta ylöjärveläisen ote herpaantui viimeisillä sekunneilla ja tanskalainen vei otteluvoiton 3–2.
Salonen pääsi kuitenkin pronssiotteluun, jossa Norjan Henrik Rydström oli parempi tuloksella 4–0.

Miska Salonen kamppaili aikuisten alle 60-kiloisten sarjassa. Ensimmäisessä väännössä Salonen kohtasi Tanskan Casper Lidegaardin. Ottelussa ei syntynyt pisteitä. Lidegaard vei kuitenkin lippuäänestyksen nimiinsä. Salonen eteni kuitenkin pronssiotteluun, kun Lidegaard ylsi finaaliin saakka. Pronssimatsissa Salonen kohtasi Ruotsin Ahmadi Ahmad Farid. Ruotsalainen johti ottelua pisteellä, mutta hänet hylättiin liikojen varoitusten vuoksi. Näin Salonen sai juhlia pronssimitalia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?