Räikälle ei soisi Työväentalon kohtaloa

Ylöjärven kaupungintalon aukion yhteydessä sijaitsevan, entisen kunnanviraston Räikän, saneerauksesta on kiistelty vuosikymmenet.
Asiaan kiinnitti huomiota viimeksi Ylöjärven Uutiset 28. kesäkuuta ilmestyneessä pääkirjoituksessa. Räikän saneeraus on etenemässä niin, että tälle vuodelle on varattu suunnittelurahaa talon kunnostamiseksi ja ensivuoden budjettiin kaavaillaan määrärahaa saneerauksen toteuttamiseksi.
Saneerausta on jälleen yllytty myös vastustamaan. Asialla ovat lähinnä perussuomalaiset, jotka populistisin perustein ajavat hanketta pois budjetista.
Itse en soisi Räikälle Työväentalon kohtaloa. Työväentalo jyrättiin maan tasalle, koska se oli päästetty rapistumaan, vaikka kaupungilla on velvollisuus huolehtia omistuksessaan olevista rakennuksistaan.
Minulla oli tunnesiteitä Työväentaloon, joten olisin suonut, että se olisi säilytetty. Monella muulla on varmasti tunnesiteitä Räikkää kohtaan. Nyt soisin, että heidät huomioidaan, vaikka Työväentalon kohdalla näin ei meneteltykään.
Räikkä on pidetty jokseenkin kunnossa, mutta kaavaillun käyttötarkoituksen eli kulttuuritilan ja joidenkin toimistotilojen muutosten vuoksi, se on saneerattava nykymääräykset huomioon ottaen.
Räikkä on kaavalla suojeltu. Suojelupäätös on haettu korkeimmasta oikeudesta, joten purkaminen ei tule kyseeseen.
Kaupungintalon aukiolle on tulossa Eppuja kuvaava taideteos. On syytä huolehtia, että myös Räikkä saneerataan niin, että sen yhteydessä voisi toimia muun muassa kahvila, missä Eppujen ystävät voisivat piipahtaa, kun he käyvät katsomassa ylöjärveläisten ylpeydenaihetta.
Eikä mikään estä heitä poikkeamasta myöskään ETYK-patsaalla, joka myöskin sijaitsee kaupungintalon aukion laidalla.

RAUNO KESSELI
kaupunginvaltuutettu,
vasemmistoliitto

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?