Toimela ja Martin ylsivät SM-finaaliin

Ylöjärveläisiä nuoria yleisurheilijoita nähtiin Vaasan helteisten Kalevan kisojen kahdessa finaalissa. Parhaan sijoituksen toi Tampereen Pyrinnön väreissä juokseva Valtteri Toimela, joka pinkoi 400 metrin aidoissa kuudenneksi.

Lauantaina Toimela juoksi alkueränsä toiseksi ajalla 54,27 ja paransi sunnuntain finaalissa aikaansa 0,51 sekuntia eli 53,76:een, joka on 18-vuotiaan Toimelan kesän ja uran neljänneksi paras aika.
Mitaliin olisi vaadittu 1,32 sekuntia parempi aika, mutta viikkoa aiemmin junioreiden EM-Rietissä ennätyksensä juossut Toimela jäi viitossijasta vain 0,21 sekuntia. Hän oli finaalin nuorin juoksija.
Tampereen Urheilijat -38:aa edustava Tuomas Martin, 22, pukkasi kuulakarsinnassa 16,09 ja meni yhden sentin turvin viimeisenä loppukilpailuun. Siinä kuula lensi kaksi senttiä pidemmälle, mutta sijoitus ei kohentunut, joten Martin päätyi kahdeksanneksi 21 senttiä Conny Karlssonille hävinneenä.
Nuorten sarjoissa vinon pinon heittolajien SM-mitaleita kahminut Martin saavutti ensimmäisen aikuisten SM-finaalipaikkansa ulkokentillä.
Hallissa hänen toistaiseksi paras sijoituksensa on kuudes. Viime kesän Kalevan kisoissa Martin putosi karsinnassa sijoituttuaan 11:nneksi.
Pyrinnön Jessi Landström osallistui vain 100 metrin sileälle, vaikka hänen päämatkakseen on muodostunut tänä kesänä pika-aidat. Urakka lauantain alkuerissä kesti 12,41 sekuntia ja antoi erän kuutossijan.
Toimelan tavoin ensimmäisiin Kalevan kisoihinsa osallistunut Landström jäi Nurmijärvellä juhannusviikolla juoksemastaan ennätyksestään 0,17 sekuntia, kun finaaliin vaadittiin aika 11,96. Landström edusti Suomea 17-vuotiaiden MM-Donetskissa selviytyen aidoissa välieriin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?