Tervetuloa lapsesi leirikoulupalaveriin!

Tervetuloa palaveriin, jossa suunnitellaan varainkeruuta kahden vuoden päässä häämöttävää leirikoulua varten. Kahvitarjoilu.
Yhteen kokoontuvat he, joilla on loputtomasti tarmoa ja rajattomasti ylimääräistä aikaa. Tai jos ei ole molempia niin toinen kompensoi toista. Heidän silmänsä loistavat ja he ovat valmiina pyytämään tarjouksia, suunnittelemaan, tilaamaan, myymään, leipomaan, viemään, tuomaan ja paketoimaan. Yleensä kyseessä on heidän esikoislapsensa leirikoulu.
Yhteen kokoontuvat he, jotka salaa miettivät, että miksi jokainen ei voi maksaa lapsensa reissua itse, ei kai nyt kenelläkään voi olla muutamasta satasesta kiinni. Mutta he eivät sano mitään, koska sitä pidettäisiin ylimielisenä. He sanovat, että joulukorttien askartelu myyjäisiin on hyvä idea ja ostavat itse kaiken vessapaperin, mitä lapsi kotiin kantaa, koska meneehän sitä kuitenkin.
Yhteen kokoontuvat he, joilla ei ole varaa ostaa vuoden vessapapereita ennakkoon. He, jotka tekevät kaikkensa ja tarvittaessa enemmän leirikoulukassan eteen, koska omalle kontolle jäävä loppusumma hirvittää jo kaksi vuotta etukäteen. He, jotka miettivät, että paljonkohan muiden lapset saavat käyttörahaa retkelle mukaan.
Yhteen kokoontuvat, jos muistavat, he, joille tämä kaikki on vähän liikaa. He, joiden elämä pyörii muiden asioiden ympärillä, eikä heillä ole aikaa eikä minkäänlaista mielenkiintoa lukea niitä loputtoman pitkiä viestiketjuja, joissa mietitään minkä värinen huivi olisi paras myyntituote. He, jotka odottavat, että keskustelu ketjuissa loppuu, lukevat lopputuloksen ja toimivat sen mukaan. Yleensä kyseessä on perheen kolmannet leirikoulutalkoot neljän vuoden sisällä.
Yhteen kokoontuvat he, jotka yrittävät piilottaa paheksuntansa toisten vanhempien asenteita kohtaan. He, joiden mielestä toinen on piittaamaton, turhan tärkeä, pomottava, perässä vedettävä, liian innokas, hysteerinen, flegmaattinen, nuija tai tosinuija.
Yhteen kokoontuvat he, jotka ilmoittautuvat jokaisiin talkoisiin, mutta eivät tulekaan. He, jotka vastaavat jokaiseen tapahtumakutsuun kertomalla, että tulisivat mielellään, mutta eivät pääse, koska jokin selitys, joka ei kiinnosta ketään.
Ja he, jotka ovat läsnä jokaisessa palaverissa, jokaisissa myyjäisissä, jokaisessa diskossa ja haluavat vielä tämän jälkeen lähteä leirikouluun valvojiksi.
Tervetuloa lapsesi leirikoulun varainkeruupalaveriin, joka on samalla yhteiskunnan ja vanhemmuuden läpileikkaus. Tämä on ihmiskoe, jossa testataan pystyykö ryhmä täysin erityyppisiä ihmisiä saamaan yhdessä jotain toimivaa aikaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?