Ylöjärven Ilves oli Ilveksistä vahvempi

Ylöjärven Ilves otti kauden avausvoittonsa miesten futsalin kakkosdivisioonassa. Sarjan ensimmäisessä ottelussa Pirkkalan Jalkapalloklubille niukan tappion kärsinyt YIlves kaatoi runsasmaalisessa kamppailussa Ilves-Kissat lukemin 9–6.

Ennakkoon tiukka ottelu ehti vanheta vajaa viisi minuuttia, kun Ismo Vahala pelasi nopean sivurajapotkun Patrik Peijarille, joka laukoi pallon vastustamattomasti maalin ylänurkkaan.
Muutama minuutti edellisestä järkälemäinen Toni Toijala teki itselleen tilaa maalin eteen ja siirsi Roope Kostiaisen antaman syötön verkkoon. Tamperelainen I-Kissat tyytyi ensimmäisellä puoliajalla lähinnä kaukolaukauksiin, jotka YIlveksen ykkösmaalivahdin paikan alkaneeksi kaudeksi ottanut Teemu Rantanen torjuii varmasti.

YIlves sen sijaan hyökkäsi kahden kentän voimin alati vaarallisesti luoden lukuisia otollisia maalintekotilanteita. I-Kissojen maalivahti Jaakko Wainikainen joutui kaivamaan pallon kolmannen kerran selkänsä takaa, kun nopeajalkainen Aleksi Anttila karkasi tamperelaisilta maalintekoon vieden YIlveksen jo 3-0 johtoon.

Ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla YIlveksen maalisaldo karttui vielä kolmella maalilla, kun viime kauden tehokaksikosta Kostiainen viimeisteli kaksi ja Toijala yhden maalin. Puoliajalle siirryttiin Ylöjärven Ilveksen selkeässä 6–0-johdossa.

Ilves-Kissat tuli toiselle puoliajalle täysin uudella jalalla. Vieraat prässäsivät pirteästi alusta asti. Erityisen paljon ongelmia ylöjärveläisille aiheutti viime kaudella Futsal-Liigassa maaleja mättänyt Ville Puustinen.

Kokeneet tamperelaiset rokottivat kolmen maalin verran YIlveksen henkilökohtaisista virheistä ennen kuin Eemeli Vilpponen liukui takatolpalta Aki Kleemolan antaman nappipassin sisään viimeistellen helpottavan 7–3 osuman.

Pelin lopussa maaleja iskettiin vuoron perään. Summerin soidessa tulostaulu näytti Ylöjärven Ilveksen 9–6-voittoa.

Y-Ilveksen tehomiehinä kunnostautuivat tehot 3+3 tehnyt Roope Kostiainen ja tehopisteet 3+2 viimeistellyt Toni Toijala.

Hattutempun iskenyt Toni Toijala oli tyytyväinen erityisesti ensimmäiseen puoliaikaan:

Ensimmäinen puoliaika oli tuttua hyvää niin sanottua omaa peliä. Pallo pyöri ja miehet liikkuivat hyvin. Toiselle puoliajalla tehtiin peli itsellemme vaikeaksi, kun lähdettiin sillä asenteella, että peli on jo voitettu. Tässä kohtaa kautta kunto ei ole vielä huipussaan, mutta kokonaisuutena olen tyytyväinen omaan ja joukkueen peliin.

Välittömästi ottelun päätyttyä Toijala kääntää katseensa jo keskiviikon Futsal Cupin kotipeliin, jossa vastaan asettuu Futsal-Liigassa pelaava valkeakoskelainen Mad Max.

Ehdottomasti kauden tärkein peli ja varmasti pystymme haastamaan heidät omalla pelillämme.

Ylöjärven Ilves – Mad Max pelataan Ylöjärven Urheilutalolla keskiviikkona 7. marraskuuta kello 19.15. Otteluun on vapaa pääsy.

OLLI VAHALA

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.