Kuru kierrättää

Tänä perjantaina Kurussa inspiroidutaan kierrättämisestä. Kurun Yhtä Köyttä -yhteisö eli KYKY järjestää kevättapahtuman, jonka ytimessä on ajatus ”tuo tullessasi, vie mennessäsi”.

Itselle tarpeettomat mutta ehjät ja puhtaat kodin tavarat ja kodintekstiilit voi tuoda Kurun torin kierrätystapahtumaan, josta ne toivottavasti päätyvät hyötykäyttöön. Vaatteita kierrätyspisteeseen ei huolita.

Torille tulee myös kasvienvaihtopiste, ja myynnissä on paikallisten tekijöiden käsitöitä. Ympäristökouluttaja Erkki Piippo Pirkanmaan Jätehuollosta antaa kierrätysvinkkejä kello 11–15.

Torilla tapahtuu paljon muutakin. Yksi tapahtuman puuhaajista Tiina Kalliojärvi-Tienari on mukana torin tuunauspisteessä. Hän opastaa, miten jakkaroita voi piristää painetulla pitsikuviolla.

Luovuutensa voi päästää valloilleen myös tilataideteoksen kimpussa. Torille tuodaan verkkoa, jota jokainen paikalla olija voi koristella vaikkapa pujottelemalla siihen matonkudetta.

– Tuntuu hauskalta, kun ei vielä yhtään tiedä, millainen teoksesta lopulta tulee. Vain sen tiedän, että koristelussa käytämme kierrätysmateriaaleja, Tiina Kalliojärvi-Tienari sanoo.

KYKYn jäsenet talkoilivat huhtikuussa kestohedelmäpusseja yhdessä vanhempainyhdistys KiVan kanssa. Valoverhoista ommeltuja pusseja on jaossa perjantaina. Pienten muovipussien tulva loppuu, kun käyttää samaa kätevää pussia aina uudestaan.

– Kurussa on hyvä henki, ja yhteiset jutut pelaavat. Toivottavasti ihmiset lähtevät nytkin liikkeelle. KYKY toimii Kuru-seuran alaisuudessa, mutta oma toimintamme on vielä alkutekijöissä. Paljon ideoita on jo heitetty ilmaan, Kalliojärvi-Tienari hymyilee.

Kierrätystapahtuma

Kurun torilla 26. toukokuuta kello 10–16.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?