Hyvä idea: Kierrä kaikki uimarannat

Heinäkuussa ei pikkupaikkakunnilla tapahdu juurikaan esimerkiksi paikallispolitiikassa, joten lehden on paikallaan tehdä keveitä hyötyjuttuja.
Haverin rantaa saa kahlata todella pitkälle ennen syvenemistä. Martan mukaan laituri olisi täälläkin paikallaan,

Tällainen on Vilma Kauran mainio uimarantavertailu. Jutussa 8-vuotias Martta penää rannoille laitureita, mutta kiittelee kioskeja.

Lue myös: 

Tällaisia ovat Ylöjärven viisi suurinta uimarantaa palveluineen – 8-vuotias Martta arvioimassa: ”Räikkä olisi täydellinen, jos siellä olisi hyppytorni, muille rannoille pitäisi saada kunnon laiturit”

Mitä muutakaan näillä helteillä haluaisi tehdä kuin uida rannalla tai olla mökillä?

Verkossa on vetänyt näin kesällä hyvin myös arkistojuttu koirien uimapaikoista Ylöjärvellä.

Uimiseen ja helteisiin liittyy myös netissä pyörivä juttumme terveyskeskuksen kiireistä. Tänä kesänä hoitoon hakeutumisissa ovat korostuneet uimarannalta saadut sirpaleet jalkapohjissa, ärhäkät paarmat ja myös punkkiepäilyt.

Lue myös:

Kaksi asiaa ovat korostuneet terveyskeskuksen päivystyskäynneissä tänä kesänä – helteen kuivattamia ikäihmisiä tullut päivystykseen vain muutamia

Tauon jälkeen olemme päivitelleet taas ahkeraan myös koronatilastoja. Valitettavasti kesä ei ole alentanut tartuntoja yhtä hyvin kuin viime kesä – ottaen huomioon, että rokotettuja on jo melko paljon. Uusimmasta rokotetilanteesta ja tartuntamääristä voit lukea tästä:

Tiistaina merkittiin yksi uusi koronatartunta Ylöjärvelle – viikon sisällä uusia tartuntoja varmistettu 24

Kakkosrokotusta ei voida tällä hetkellä aikaistaa Ylöjärvellä – puhelin ruuhkautunut soittojen takia

Kesää on vielä jäljellä, vaikka helteet nyt ainakin joksikin aikaa väistyvät. Jos uimavedet pysyvät lämpiminä, kannustan teitä seikkailemaan eri uimarannoilla Martan jäljillä.

Kuulin kesän alussa myös tutusta äidistä ja pojasta, jotka aikoivat tänä kesänä käydä läpi kaikki kotikaupunkinsa Espoon rannat. Monia kuvia olen jo Facebookissa nähnytkin esimerkiksi yöuinneilta. Veikkaan silti, että Espoon kokoisessa kaupungissa kokeilu jatkuu vielä ensi kesänä.