Mielikuvan viisivuotisnäyttely on maiseman juhlaa

Kotipaikka kauniina kuvina

Kameraseura Mielikuvan viisivuotisnäyttelyssä hehkuvat kauniit maisemat. Kun aiheeksi annettiin kotiseutu ja kotipaikka, moni kuvaaja etsiytyi luonnon helmaan.
Tuula Pitkälahti: Superkuu.

Tuula Pitkälahti: Superkuu.

Kameraseura Mielikuvan jäsen Marjatta Turkia mietti pitkään, mitä ryhtyisi kuvaamaan yhdistyksen viisivuotisnäyttelyyn. Aiheeksi oli määritelty kotiseutu ja kotipaikka.
− Aihe tuntui yllättäen vaikealta. Vuosien aikana olen tainnut tulla kriittiseksi omaa tekemistäni kohtaan. Monella muulla tuntui olevan tätä näyttelyä varten aiheista runsaudenpulaa, Turkia kertoo.
Ei ideointi ehkä sittenkään aivan niin kinkkistä ollut kuin Turkia sanoo. Hän keksi sopivan kuvauspaikan jo viime keväänä. Korkealta töyräältä oli hieno näköala Veittijärvelle.
− Mielessäni muhi keväinen maisema, mutta kun nyt alkusyksystä menin kuvaamaan, pusikkoa oli kasvanut eteen. Kuvasta tuli erilainen kuin olin ajatellut.
Pitkäänkin suunniteltu valokuva voi siis lopulta olla olosuhteiden ja monen sattuman summa.

Läheltä löytyy kaunista

Marjatta Turkia toimii kameraseura Mielikuvan näyttelyvastaavana. Hän kertoo, että yhdistys on aktiivinen näyttelyiden järjestäjä. Keväällä koottiin Elovainiolle kameraseurojen liiton vuosinäyttely, ja vielä saman vuoden aikana haluttiin pitää oma näyttely seuran viisivuotisjuhlan kunniaksi. Näyttelyssä on pääosin tuoreita ja ennen näyttelyissä näkemättömiä kuvia.
− Teemaksi valittiin kotiseutu, koska halusimme osoittaa, että aina ei tarvitse lähteä kauas kotoa löytääkseen hyviä kuvauskohteita.
Kotiseutu merkitsee monelle luontoa ja harmonisuutta: suurin osa mielikuvalaisista päätyi maisemakuvaan, osassa otoksista on mukana eläimiäkin. Rakennettua ympäristöä näyttelyn kuvissa sen sijaan näkyy vähän.
Mielikuvassa on noin 60 jäsentä. Suurin osa heistä on ylöjärveläisiä.

Kameraseura Mielikuvan viisivuotisnäyttely Leijassa 19. lokakuuta saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?