Sydämestään jouluihminen

En etsi valtaa, loistoa on tangolaulajana tunnetun Piritta Venhon suosikkijoululaulu.
Laulaja Piritta Venho esiintyy Ylöjärvellä maanantaina. (Kuva: Bo Strandén)
Laulaja Piritta Venho esiintyy Ylöjärvellä maanantaina. (Kuva: Bo Strandén)

Piritta Venho on jouluihminen.
− Tärkeintä on tehdä lapsille tunnelmallinen joulu. Meillä koristellaan koti vasta aatonaaton iltana. Kuusikin tuodaan sisään silloin. Aattoaamuna lapset saavat herätä satumaahan – ja äiti voi hetken levähtää, Piritta Venho hymyilee.
Venho muistetaan parhaiten Tangomarkkinoilta. Vuoden 1998 tangoprinsessa on innostunut mukaan markkinatunnelmaan myöhemminkin. Viime vuonna hän ylsi finaalissa kakkoseksi ja yleisö valitsi hänet suosikikseen. Tänäkin vuonna Venho osallistui tangolaulun loppukilpailuun muttei sijoittunut finaalissa.
Laulajan luulisi saavan joka vuosi yliannostuksen joululauluista, ja Venho myöntää, että näin oli hänenkin kohdallaan ennen.
− Lauloin a cappella -ryhmässä, ja monena vuonna joululaulujen treenaaminen aloitettiin melkein loppukesästä. Kun niitä oli väännetty lähes puoli vuotta, joka nainen tunsi saaneensa riittävän annoksen. Nyt sooloartistina rytmi on erilainen: konserttiohjelmisto päätetään pari kolme kuukautta etukäteen, joten joululauluihin ei ehdi kyllästyä.
Joululauluista Piritta Venhon oma suosikki on En etsi valtaa, loistoa.
− Se koskettaa, ja sen haluan aina laulaa joulukonsertissani.
Ensimmäisenä adventtina Piritta Venho ja Rami Rafael pitivät yhteisen joulukonsertin Laitilassa. Laulajia yhdistää paitsi vahva tangotausta myös laitilalaiset juuret. Rami Rafael asuu synnyinkaupungissaan edelleen, mutta Piritta Venho on päätynyt 30 kilometrin päähän Raumalle.
Noin kymmenen vuotta sitten Venho opiskeli Ikaalisissa artistikoulutuksessa. Silloin hän asui Ylöjärvellä. Laulaja ei siis tule ihan vieraaseen pitäjään, kun kaksikon toinen joulukeikka on Ylöjärven kirkossa. Joulun taikaa -nimisen konsertin järjestää Ylöjärven Uplakersin D03-joukkue.

Piritta Venhon ja Rami Rafaelin Joulun taikaa -konsertti maanantaina 21. joulukuuta kello 18.30 Ylöjärven kirkossa, Kirkkotanhuantie 1:ssä.

Comments are closed.