Dramaattinen ääni

Salin klassiset -konserttisarja päättyy tältä keväältä. Huhtikuun konsertissa esiintyvät dramaattinen sopraano Miina-Liisa Värelä ja pianisti Marko Hilpo.
Miina-Liisa Värelä taitaa myös oopperaimprovisaation. (Kuva: Ville Paul Paasimaa)
Miina-Liisa Värelä taitaa myös oopperaimprovisaation. (Kuva: Ville Paul Paasimaa)

Kevätkauden 2014 viimeinen Salin klassiset -konsertti pursuaa tunnetta ja tulkintaa. Ohjelmistossa kuullaan teoksia sellaisilta säveltäjiltä kuin Jean Sibelius, Gustav Mahler ja Antonín Dvoˇrák. Ei siis lainkaan hullumpi kattaus.
Sibeliuksen teoksista tunteet nostavat pintaan muun muassa Lastu lainehilla ja Svarta rosor. Dvoˇrákin sävellyksistä kuullaan esimerkiksi Mustalaislauluja.
Miina-Liisa Värelän ääntä on kehuttu kaunissointuiseksi ja dramaattiseksi. Värelä on valmistunut Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta opettajanaan Margareta Haverinen-Brandt. Hän debytoi syksyllä 2011 Suomen Kansallisoopperassa Valkyyrian Ortlinden roolissa. Samana vuonna hän voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun.
Sittemmin Värelä on laulanut lukuisia rooleja Suomen Kansallisoopperan lisäksi muun muassa Lahden oopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla ja Liettuan Kansallisoopperassa.
Värelä kuuluu myös Improah!-nimiseen oopperaimprovisaatioryhmään.
Pianisti Marko Hilpo on konsertoinut aktiivisesti sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Kaartin soittokunnan ja Orquestra Sinfonica del Vallesin solistina.

Sopraano Miina-Liisa Värelä ja pianisti Marko Hilpo esiintyvät Ylöjärvi-salissa sunnuntaina 13. huhtikuuta kello 15.

Comments are closed.