Kurusta kajahtaa

Paikalliset laulajat tuovat Kuru-viikolle ripauksen Italiaa. Kuullaankohan Totisten Poikien konsertissa Lazzarellaa?
Lauluryhmä Totiset Pojat sai Ylöjärven kaupungin kulttuuripalkinnon toissa vuonna. (Kuva: Ylöjärven Uutisten arkisto)
Lauluryhmä Totiset Pojat sai Ylöjärven kaupungin kulttuuripalkinnon toissa vuonna. (Kuva: Ylöjärven Uutisten arkisto)

Nyt on käynnissä Kuru-viikko. Sunnuntaihin saakka Kuru täyttyy tapahtumista. Avauskonsertissa viime sunnuntaina esiintyi sopraano Eeva Hartemaa, joka voitti Lappeenrannan laulukilpailun tämän vuoden alussa. Jos et ehtinyt avaukseen mukaan, ei hätää. Koettavaa riittää vielä.
Lauantaina markkinapäivä täyttää Kurun keskustan. Marttojen kesäkahvilan yhteydessä voi ihastella patalappunäyttelyä. Markkinoiden yhteydessä herää taas eloon 40-vuotias perinne: Heloposki Hennan ja Urhean Matin valinta. Kunnianimet ovat tunnustus Kurun hyväksi tehdystä työstä.

Oopperaa ja Italiaa

Kuru-viikko ei tietenkään olisi mitään ilman Totisia Poikia. Paikallinen lauluyhtye pitää viikon aikana kaksikin konserttia Keihäslahden koululla. Konsertin nimi on Olen suomalainen ja muita italialaisia.
− Kaikki konsertin kappaleet ovat italialaisia sävellyksiä, ja italian kieltäkin ehkä kuullaan, sanoo Totisten Poikien johtaja Tapio Mäkinen salaperäisenä.
− Vieraaksemme tulee oopperalaulaja Sauli Tiilikainen, joka muistetaan pääroolista Vänrikki Stool -oopperassa. Hän saattaa laulaa yhden ooppera-aarian.
Totiset Pojat -lauluryhmä on perustettu Kurussa vuonna 2004, ja se sai toissa vuonna Ylöjärven kaupungin kulttuuripalkinnon. Kokoonpanoon kuuluu tällä hetkellä viisi laulajaa.
− Laulamme välillä unisonona, välillä kaksi-, kolme- tai jopa neliäänisesti. Konsertissa meitä säestää orkesteri Naapurin Onni, Mäkinen kertoo.

Totisten Poikien konsertit 17. ja 18. heinäkuuta kello 18 Keihäslahden koululla. Myllymäentie 4.

Comments are closed.