Kaikki tunteet esillä

Tuuli Tähdenlento ei peittele tunteitaan. Ne välittyvät paljaina hänen maalauksiinsa ja sekatekniikkatöihinsä.
Tuuli Tähdenlento: Suru.
Tuuli Tähdenlento: Suru.

Vuosituhannen vaihteessa Tuuli Tähdenlennolla oli paha olla. Elämässä ei näkynyt mitään mieltä. Niihin aikoihin syntyi maalaus nimeltä Kuolema. Se on pieni kuva, jossa harmaasta mössöstä erottuu jotakin – ehkä siivet, ehkä veneen kokka.
− Sitä maalatessani olin itsemurhan partaalla. Myöhemmin yritinkin itsemurhaa.
Nyt Tuuli Tähdenlennon elämässä tärkeällä sijalla on usko. Nainen on tehnyt hengellistä vankilatyötä ja toimii vankilalähettinä. Hän osallistuu Nokia Mission Church -seurakunnan toimintaan.
Nyt Tähdenlennon akvarelli- ja pastellimaalauksia sekä sekatekniikkatöitä on esillä kirjasto Leijan näyttelytilassa.
Tuulen vinkumisen lehdettömissä puissa voi hyvin aistia maalauksessa Kirkko. Isokokoisessa teoksessa kajastaa aurinko. Sen nimi on Jumalan sana.

Vellova suru

Parhaiten mieleen jää Suru. Siinä suru velloo harmaana aallokkona, mutta taustalla välkkyy kirkasta valoa.
− Töissäni hengellisyys näkyy kirkkaina väreinä, joilla pyrin luomaan iloisuutta. Myös hetkittäiset mielialani näkyvät töissäni. Olen skitsofreenikko, joten välillä tulee tehtyä hieman sekavia tauluja. Itse kuitenkin koen niiden töiden olevan eniten sydäntäni lähellä, Tuuli Tähdenlento sanoo.
− Tykkään maalata vesiliukoisilla väreillä, sekatekniikalla. Maalaaminen antaa minulle aikaa itseni kanssa, saan tavallaan pääni selvitettyä yksin. Maalatessa voi miettiä asioitaan rauhassa ja aika tuntuu lyhyeltä.
Itseoppinut nainen rakastaa maalaamista.
− Olen maalannut aina. Tarkoitus on tehdä töitä, jotka ovat viittä vailla taidetta. Taiteella ja minulla ei siis ole kuin veteen piirretty raja vastassa, Tähdenlento hymyilee.
Hän on opiskellut kuvataideterapeutiksi ja vetänyt taideterapiaryhmiä. Nyt hän on siitä hommasta eläkkeellä ja tekee sitä vain seurakunnassa ja vankilassa.
Nykyään Tähdenlento on hervantalainen, mutta aiemmin hän on asunut Ylöjärvellä muutamaan otteeseen.

Tuuli Tähdenlennon taidenäyttely Elämän virrassa kirjasto Leijan näyttelytilassa 19. heinäkuuta saakka.

Comments are closed.