Tutustu orkesterisoittoon

Harkitseeko joku teidän perheessänne musisointia isossa poppoossa? Ensi viikolla on hyvä tilaisuus tutustua siihen, mitä orkesterissa soittaminen on.

Länsi-Pirkanmaan musiikkiopisto järjestää kaksipäiväisen Avoimet ovet orkesteriin -tapahtuman.
Silloin kaikki kiinnostuneet voivat tulla kuuntelemaan, mitä harjoituksissa tapahtuu.
Musiikkiopiston orkesterit ovat avoimia yhteissoittokokoonpanoja kaikille soittohaluisille. Orkesterin johtaja ohjaa yhteissoitosta kiinnostuneet oikeantasoiseen ryhmään.
Opiston orkestereissa voi soittaa, vaikkei ottaisi yksityistunteja opistossa.
− Tänä syksynä meillä aloitti jousisoittajien ja puhaltajien yhteinen Sinfonietta, jossa soittavat musiikkiopiston opinnoissa pisimmälle edenneet soittajat. Edellisinä vuosina musiikkiopiston oppilaat ovat päässeet opettelemaan sinfoniaorkesterisoittoa Pirkanmaan musiikkioppilaitosten yhteisissä Nuori Soi -projekteissa, jossa kouluttajana on käynyt muun muassa Atso Almila, kertoo Anna-Leena Lumme.
Lumme on valmistunut tänä vuonna Sibelius-Akatemiasta ja johtaa Länsi-Pirkanmaan musiikkiopistossa puhallinorkesteri Hurrikaania ja Sinfoniettaa.
− Avoimet ovet orkesteriin -tilaisuudessa voi tulla rohkeasti juttelemaan ja kyselemään lisää orkesterisoitosta, Lumme kannustaa.

Avoimet ovet orkestereihin -tilaisuus Ylöjärven yhtenäiskoululla 18. syyskuuta kello 17.30−18.30 (puhallinorkesteri Hurrikaani) ja 19. syyskuuta kello 18.45−19.30 (jousiorkesterit ja sinfonietta).