Kansanliike järjestää mielenilmauksen Talasnevalla – protestilla vastustetaan turvetuotantoa

Ilmastosta huolestuneiden kansalaisten muodostama Suomanifesti-kansanliike järjestää lokakuun lopulla mielenilmauksen Talasnevalla, Kihniön ja Ylöjärven raja-alueella.
Ylöjärven pohjoisosissa on runsaasti vesistöjen liepeillä eri suotyyppejä. (Kuva: Suomanifesti)

Vuonna 2019 perustetun kansanliikkeen mukaan Pohjois-Pirkanmaa on ollut vuosikymmeniä Tampereen talousalueen turpeen tuottaja. Liikkeen tarkoituksena on kiinnittää huomiota turvetuotannon vaikutuksiin vesistöissä, ilmastossa ja luonnon monimuotoisuudessa.

Suomanifesti muistuttaa, että turpeen energiakäyttöä aiotaan lähivuosina vähentää tai se aiotaan lopettaa kokonaan niin kansallisella kuin kunnallisellakin tasolla. Mielenilmaus kohdistaa huomion myös uusien turvetuotantoalueiden, kuten Talasnevan uusimpien aluevarauksien, tulevaisuuden käyttösuunnitelmiin.

Neova Oy (entinen Vapo) on saanut luvan laajentaa Talasnevan turvetuotantoaluettaan. Tuotantoalueen pinta-ala auma-alueineen on noin 62,7 hehtaaria. Hallinto-oikeus hylkäsi Talasnevan turvetuotannon ympäristöluvasta tehdyt valitukset vuonna 2020. Valituksen olivat tehneet Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri, Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys, Suomen luonnonsuojeluliiton Ylöjärven yhdistys, Yhteinen Aurejärvemme ry sekä Taistelijan talo -palveluyhdistys ry.

Suomanifesti toteuttaa mielenilmauksen 23. lokakuuta yhteistyössä Tampereen Maan ystävien kanssa. Talasnevalle kuljetaan tilausbussilla ja ohjelmassa on muun muassa marssia ja puheita. Ohjelma suolla alkaa noin kello 13.

Lue myös:

Hallinto-oikeus hylkäsi Talasnevan turvetuotannon ympäristöluvasta tehdyt valitukset

Pilaako turvetuotanto Aurejärven?

Aurejärven tila selvitetään

Aurejärven kuormittajat kartoitetaan