Ryhdin B-tytöille neljäs sija SM-finaaleissa

Ylöjärven Ryhdin B-tytöt sijoittuivat hienosti neljänneksi lentopallon SM-finaaleissa Somerolla.
Ryhdin B-tytöt pelasivat hyvän finaaliturnauksen, vaikka mitali jäikin tällä kertaa saamatta.

Lauantaina Ryhti voitti kaikki ottelunsa ja saavutti paikan kahdeksan parhaan joukossa. Ryhdin edessä kaatui VaLePa01 kaksi kertaa ja Savonlinnan Ajo kerran.

Lauantain puolivälierässä Ryhti sai vastaansa Salon Viesti Astrumin, joka on SM-tason kestomenestyjä. Peli oli alusta asti ylöjärveläisten hallinnassa. Ylöjärveläisten Hyökkäyspeli onnistui tehokkaasti passari Ilona Matilaisen hyvistä passeista. Pelaajien yhteistyö lähenteli ajoittain jo pa liigatasoa. Hyökkäyksistä vastasivat laiturit Linnea Kuusela, Jemina Jäärni, VenlaRaittinen ja Nelli Nieminen sekä keskihyökkääjät Sanni Rantanen ja Laura Laukkanen. Laukkanen valittiin turnauksen tähdistöön. Myös vastaanotto sekä puolustus onnistui loistavan asenteen ansiosta. Liberot Inka Sairiala ja Senni Virtanen olivat liikkeellä kevyellä jalalla.

Ensimmäisen erän jälkeen oli vuorossa paljon haastavampi toinen erä. Salon joukkue vaihtoi pelaajajärjestystään ja onnistui paremmin suorituksissaan. Salo johti toista erää jo muutamalla pisteellä. Ryhdin pelaajavaihdot ja pelaajien tahto riitti kuitenkin viemään ylöjärveläiset erä- ja otteluvoittoon. Erän syöttövaihdoissa Jerina Mattson ja Veera Nikkilä kävivät onnistuneesti kentällä.

Sunnuntaina Ryhdin välieräottelu alkoi jo aamukymmeneltä. Välierissä olivat mukana Kuortaneen lentopallo, Raahen lentopallo, Järvenpään Blues volley sekä Ryhti.

Ryhti sai vastaansa Raahen lentopallon, jonka kanssa kauden aikaiset voitot olivat 2–2. Ensimmäinen erä oli Ryhdin hallintaa. Ryhdin syötöt onnistuivat hyvin, eikä Raahen vastaanotto toiminut. Myös Ryhdin torjuntapeli onnistui tehokkaasti. Raahen hyökkäykset puolustettiin hallitusti ja jatkopalloilla Ryhti sai hyökkäykset Raahelaisten kenttään.

Erätauolla tapahtui jotain ja Raahe vei toisen erän muutaman pisteen erolla. Ryhti auttoi vastustajaa tekemällä 13 virhepistettä.

Kolmannen erän alussa Raahe pääsi onnistuneilla syötöillä jo 5–0-johtoon. Ryhtiläiset nousivat vielä tasoihin ja erä meni vuoropistein aina ottelupalloon asti. Ottelun ratkaisu oli murheellinen ja Ryhdin tie vei pronssiotteluun.

Pronssipeliin Ryhti yritti latautua hyvin ja ottelu olikin kahden tappion kokeneen joukkueen kovaa mutta reilua vääntöä. Ryhti vei ensimmäistä erää niukasti ja vei sen nimiinsä niukasti jatkopisteillä. Toiseen erään Blues Volley teki muutoksia pelitaktiikkaansa, eikä Ryhdin joukkue saanut pidettyä kentän rajasektoreita kiinni.

Kolmanteen erään Blues Volley tuli voimalla ja meni jo 9–3-johtoon voimakkailla syötöillä. Tilanteessa Ryhdin tyttöjen taisteluhalut olivat kadonneet ja usko parempaan esitykseen oli pois.

Ryhdin joukkueessa näkyi loppuvaiheessa voimattomuutta lähinnä flunssan ja loukkaantumisten takia. Edellä mainittujen tyttöjen lisäksi joukkueessa pelasivat myös Adele Selkee, Inka Yläkangas ja Pinja Lepola.

– Joukkue ei olisi ollut yhtä vahva, jos yksikin tyttö olisi puuttunut. Joukkue kehittyi hienosti kauden aikana ja pelasi B-tyttöjen sarjan lisäksi A-tyttöjen sarjassa ja naisten kakkossarjaa, Ryhdin B-tyttöjen päävalmentaja Timo Jäärni kertoo.

Upea Ryhdin joukkue taisteli koko kauden Suomen neljän parhaan joukossa ja ylöjärveläiset voittivatkin jokaisen joukkueen.

– Olen joukkueesta todella ylpeä, vaikka jalometalleja ei ripustettu kaulaan tavoitteemme mukaisesti. Joukkueessa oli huikea yhteenkuuluvuude tunne. Yhteisiä treenitunteja on takana noin 320. Takana on myös tuhansia kilometrejä pyörien päällä, mahtavia turnaushetkiä ja hienoja keskusteluja halleilla, Jäärni sanoo.

Ryhdin A-tyttöjen pelit jatkuvat vielä 5. toukokuuta Siivikkalassa.