”Fiilikset paranevat koko ajan”

Jo neljättä kertaa Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun finaalissa esiintynyt Mia Leivo on toipunut jäämisestään hopealle. Toki Leivon tavoite oli voittaa, mutta yleisön suosikiksi äänestetty laulajatar osaa jo nauttia saavutuksestaan.
mia leivo
Mia Leivo sai esiintyä Tangomarkkinoilla useassa eri paikassa.
(Kuva: Seinäjoen Tangomarkkinat / Viacheslav Vinokurov)

– Ensin paikan päällä oli tietysti sellainen tunne, ettei tässä käynyt niin kuin piti, koska en saanut kruunua. Sitten kun lähdin tangokadulle ihmisten pariin ja sain sieltä paljon hyvää palautetta niin muistin, mitä varten näitä hommia tehdään, Leivo kertoo tunnelmistaan.

Tangokuningattaren kruunua pääsivät loppukilpailussa tavoittelemaan Leivon lisäksi helsinkiläinen Sini Ikävalko, kouvolalainen Aino Niemi, jyväskyläläinen Ailamari Vehviläinen, valkeakoskelainen Sari Hellsten Valkeakoskelta sekä kajaanilainen Hanna Hirvonen.

Pitkä tie superfinaaliin

Leivo esiintyi kilpailijoista ensimmäisenä. Hänen kilpailukappaleensa oli
Ennen Muista minua. Häikäisevän valkoisessa juhla-asussaan esiintynyt Leivo sai tuomariston puheenjohtajan Martti Haapamäen toteamaan, että rima on korkealla heti kilpailun alkumetreillä.

Kuudesta kilpailijasta neljä pääsivät finaalin toiselle kierrokselle. Leivon ohella toisen kerran pääsivät esiintymään Sari Hellsten, Hanna Hirvonen ja Aino Niemi. Mia Leivo lauloi toisella kierroksella kappaleen Syttyi rakkaus.

Lopulta tuomaristo äänesti superfinaaliin Leivon sekä kouvolalaisen Aino Niemen. Kumpikin superfinalisti sai tulkittavakseen aiemmin sävellys- ja sanoituskilpailussa palkitun uuden sävellyksen Elämälle.

Viimeisen esityksen jälkeen tuomaristo kuvaili Leivoa sanoilla säteilevä, tyylikäs, hehkuva, takuuvarma, vaikuttava, räiskyvä ja määrätietoinen. Leivon keräämistä kehuista huolimatta tuomaristo äänesti tangokuningattareksi Aino Niemen äänin 4–1.

Kappaleet olivat mieluisia

mia leivo
Leivo keräsi kiitosta puhtaasta äänestään ja ilmeikkyydestään.
(Kuva: Seinäjoen Tangomarkkinat / Viacheslav Vinokurov)

Mia Leivo on tyytyväinen suuren tangoyleisön edessä tekemiinsä esityksiinsä.

– Onnistuin ihan ok. Ei jäänyt mitään hampaankoloon. Olen tyytyväinen. Jotain olisi tietysti voinut tehdä toisin, jotta olisin saanut kruunun, mutta en tiedä, mitä olisi pitänyt muuttaa, Leivo pohtii.

Hän sai laulettavakseen mieluisia tangoja.

– Kappaleissa ei ollut yhtään inhokkia. Kisassa oli Suomi 100 vuotta -teema, joten outoja tangoja ei ollut edes mukana, Leivo kertoo.

Mahdollisesti viimeinen kerta

Leivo oli mukana tangolaulukilpailussa jo kuudetta kertaa. Neljällä edellisellä kerralla ylöjärveläislaulajatar on ollut finaalissa. Leivon mielestä tangokisojen aika saattaa olla hänen osaltaan ohi.

– Intoa varmaan olisi jatkossakin, mutta en ole varma kannattaako minun enää osallistua. Katsotaan nyt ensin, mitä yleisön suosikki -titteli tuo tullessaan, Leivo sanoo.

Leivon kesään kuuluu tietenkin keikkailua. Esimerkiksi ensi perjantaina Leivo esiintyy Kiuruveden Iskelmäviikolla.

– Jonkun verran keikkoja oli sovittu jo ennen tangokisaa, mutta ei kalenteri vielä täynnä ole. Lisää keikkoja mahtuu vielä ja toivottavasti niitä myös tulee.

Comments are closed.