Niin lähellä mutta silti kaukana

Ryhdin naisten lentopallon Ykkössarjajoukkueella oli pullat hyvin uunissa sunnuntaina Iskua vastaan. Peli toimi paikoittain kuin nakutettu, mutta voitto karkasi taas lopussa. Loppulukemat olivat 2–3 (25–22, 22–25, 21–25, 25–11, 11–15).
lentopallo

Ryhti joutuu nyt tuumaamaan, miten jatkossa irtoaa voittoja.

Pelin kulminaatiopisteeksi muodostui neljännen ja viidennen erän taite. Ryhti suorastaan dominoi neljättä erää ja vei sen 14 pisteen erolla. Viidennessä erässä joukkueen puntti alkoi kuitenkin taas tutista ja Isku sai käännettyä pelin itselleen suhteellisen vaivattomasti.

Ryhdin päävalmentaja Petri Saari harmitteli voiton kirpoamista viime metreillä. Ottelun kokonaissuoritus olisi antanut myöten myös voitolle.

– Neljäs erä oli meiltä näytös, harvoin näkee tuollaista. Se oli sitä, mitä naiset osaavat parhaimmillaan. Kaikki onnistui ja peli-ilme oli hieno. Lopussa maila alkoi taas puristaa, voittamisesta on tullut vähän kammo. Ei uskallettu tehdä ratkaisuja.

Ero edellisviikon peliin HEL Volley 2:ta vastaan oli kuitenkin selvä. Nyt peli toimi kokonaisvaltaisesti paremmin ja oli selvästi parempaa lentopalloa edellispelin pölöpalloon verrattuna. Päävalmentaja Saarta miellytti erityisesti torjuntapelin onnistuminen.

– Olen koko ajan sanonut, että olemme Ykkössarjan parhaita torjuntajoukkueita. Tänään meillä oli 15 tappotorjuntaa vastustajan kuutta vastaan. Se on jäätävä ero.

Vastaanottopuolelta löytyi sunnuntai-illan suurin murheenkryyni. Isku pääsi lyömään 13 ässäsyöttöä Ryhdin kolmea vastaan. Kotijoukkue harmitteli ihan aiheesta tilannetta, sillä pienemmillä lukemilla peli olisi kääntynyt kotivoitoksi.

Uutta matoa koukkuun

Vanha sanonta siitä, että puolustamalla voitetaan mestaruuksia ei pidä ikävä kyllä täysin paikkaansa ainakaan Ryhdin kohdalla. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut paikoittain niin tukossa, että puolustuspelin onnistumiset ovat tukahtuneet sen alle.

Ryhti ei jää murehtimaan menneitä, vaan keskittyy nyt täysillä ensi viikkoon. Seuraava vastus on JyväsLentis kotona lauantaina ja tarkoitus olisi napata täydet pisteet. Nyt saatuihin kahteen pisteeseen ollaan myös tyytyväisiä.

Päävalmentaja Saarella on täysi usko omiinsa.

– Kyllä minä sanon, että tästä vielä hyvä tulee, kun näin mennään eteenpäin. Mitään ei olla vielä hävitty. Olen todella tyytyväinen myös nuorten pelaajien eteenpäin menemiseen, mies tuumasi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?