Polttopisteenä Ylöjärvi: Hopeamitali Australiasta

Ylöjärvi oli edustettuna World Masters Athletics Championships -kilpailuissa Australian Perthissä. Paikkakuntalainen este- ja kestävyysjuoksija Teppo Syrjälä saavutti hopeamitalin M40-sarjassa 3 000 metrin estejuoksussa.
Teppo Syrjälä, veteraaniurheilu, aikuisurheilu
Teppo Syrjälä menestyi Australian Perthissä.

Este- ja kestävyysjuoksija Teppo Syrjälän hankkima hopeamitali aikuisurheilijoiden yleisurheilun maailmanmestaruuskisoista lämmittää paitsi ylöjärveläisten niin myös kaikkien urheilua rakastavien suomalaisten sydämiä.

Syrjälän voitokas juoksu ansaitsee laulunsa.

Ylöjärveläisurheilija on omistautunut liikunnan ja terveyden edistämiseen. Mies haluaa olla kannustava esimerkki kaikenikäisille niin kilpaurheilun kuin harrastusurheilunkin parissa oleville.

Syrjälä on tavotteiden mies.

Runsas vuosi sitten ”veteraaniurheilija” päätti, että hän on mukana vuoden 2016 aikuisurheilijoiden yleisurheilun maailmanmestaruuskisoissa.

Teppo Syrjälää kiehtoi kovasti ajatus kisailla maapallon toisella puolella, Australian helteissä. Hän suuntasi koko vuoden harjoittelussaan siihen, että hänen kuntonsa kantaa Perthiin saakka.

Nyt miehen katseet ovat jo seuraavissa aikuisurheilijoiden yleisurheilun maailmanmestaruuskisoissa, jotka ovat vuonna 2018 Espanjan Malagassa.

Australia tarjosi ylöjärveläiselle urheilijalle ikimuistoisen kokemuksen. Kisapaikka sijaitsi kymmenien lentotuntien matkan päässä. Kisapaikalla vallitsi helteinen sää. Järjestelyt olivat huippuluokkaa. Aikuisurheilijat kohtasivat toisiaan hyvässä hengessä. Kokonaisuus on liki täydellinen.

Syrjälän mukaan kisat olivat kovatasoiset. Kärkisijat eivät tulleet helpolla.

– Minulla oli ennakkosuosikin paineet omissa sarjoissani. Toisaalta suuren yleisön ennakko-odotukset kannustivat.

Australian-matka antoi Syrjälälle myös kulttuurielämyksiä. Maan tavat tulivat tutuiksi. Miehellä oli paljon nähtävää ja koettavaa. Kokonaisannista muodostuu kotiin tuomisten sisältö, jota hän voi muistella vielä vaari-iässäkin.

”Näitkö kenguruita?” Tämän kysymyksen Syrjälä on kuullut monta kertaa kotiin palaamisensa jälkeen.

Onnellinen maailmanmatkustaja ottaa kännykkänsä esille ja hän esittelee ylpeänä otoksiaan hellyttävistä pussieläimistä.

Teppo Syrjälä kohtasi asian, jota hän ei osannut matkaltaan odottaa. Perthissä toimii Suomi-kirkko, joka otti koko 95-jäsenisen suomalaisten urheilijoiden joukon sydämellisesti vastaan tarjoten näille illalliset. Kisamatka huipentui hiljentymiseen, jossa luettiin rukous ja Herran siunaus. Pöytä oli katettu sen seitsemällä sortilla.

Ylöjärveläinen urheilija on tuonut hopeaa ja kunniaa paitsi asuinpaikkakunnalleen myös isänmaalleen.

Comments are closed.