Kesäduunikisan seitsemän parasta palkittiin

Nuoria Somettaa! -tapahtuma huipentui viime perjantaina seitsemän nuoren palkitsemiseen.

Kesäduunikilpailussa menestyivät parhaiten Kaisa Manninen (vas.), Annika Kivimäki, Adveliina Koskinen, Saana Joutsenvirta, Kaisa Mälkki, Jere Haapkari ja Emilia Isolehto.

Kaisa Mälkki, Emilia Isolehto, Annika Kivimäki, Jere Haapkari ja Kaisa Manninen voittivat itselleen kesätyöpaikan omalla luovuudellaan Ylöjärven Uutisten maaliskuussa järjestämässä sisällöntuotantokilpailussa.

Myös Saana Joutsenvirta ja Adveliina Koskinen olivat palkittujen joukossa, mutta he vastaanottivat vain kunniakirjan, koska olivat jo saaneet kesätyön ensi kesäksi.

Kesätyökilpailun ideana oli siis kirjoittaa esimerkiksi artikkeli tai kuvata videokolumni – tai luoda vain jotakin hienoa, jolla vakuuttaa raati.

14-vuotias sanataituri

Lavajärveläinen Kaisa Mälkki teki vaikutuksen tuomaristoon tekstillään, joka käsitteli Leija-kirjaston pääovia. 14-vuotias Mälkki kertoi saaneensa omaperäisen idean kirjoitukseensa tuijoteltuaan aikansa ihmisten taistelua kirjaston ovien kanssa.

– Olen katsellut, miten ovia kiskotaan ja työnnetään, vaikka ne aukeavat napista. Tästä sain idean kirjoittaa humoristisen tekstin, joka on samalla kantaaottava, sanataideryhmä Mysteerissä kirjoittamista harrastava Mälkki kertoi Nuoria Somettaa! -tapahtumassa.

Teksti ovia rynkyttävistä ihmisistä poiki siis 14-vuotiaalle kesätyön Ylöjärven Uutisissa. Päätoimittaja
Ville Mäkisen mukaan Mälkin tekstistä huokuu poikkeuksellinen lahjakkuus.

– Kaisan tekstin näkökulma ja aihe oli sellainen, jota en olisi itse ikinä keksinyt. Hauska kirjoitus viljelee hienoja mielikuvia ihmisistä ovien takana. On hämmästyttävää, miten rikasta tekstiä 14-vuotias lahjakkuus on tuottanut. Moni ammattilainenkin olisi jutusta kateellinen, hän perustelee.

Joukossa myös video

16-vuotias Jere Haapkari palkittiin niin ikään kesätyöllä Avant Tecnossa. Metsäkyläläispoika erottui kilpailijoista videollaan, joka oli kuvattu ilmasta Drone-kuvauskopterilla. Videolla pääosassa oli Suomen luonto, jota Haapkari oli kuvanut Ylöjärvellä ja Ruovedellä.

Kauramäkeläinen Emilia Isolehto taas kirjoitti jutun partiosta, joka toi hänelle kesätyön Ylöjärven Keilahallissa. 16-vuotias Isolehto harrastaa itse partiota, ja koki sen hyväksi kirjoitusaiheeksi.

Myös Kaisa Manninen palkittiin kesätyöllä Ylöjärven K-Citymarketissa. Annika Kivimäki puolestaan pääsee kesätöihin Suklaatilalle Mutalaan.

Ylöjärven Uutiset julkaisee kevään aikana kesäduunikisan voittaneiden kilpailutöitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?