Soppeenmäessä ratkotaan Ylöjärvellä majoittumiseen liittyvää ongelmaa

Jani Irri ja puoliso Anne Rinkinen seisovat avaimet kourassa Työtalonväentie 5:den edessä. Pariskunnan selän taakse on tarkoitus avautua elokuun alussa Oma Hotelli -niminen majoittautumisliike, jonka perustamiselle on yksinkertainen syy.

Jani Irri ja Anne Rinkinen pääsevät pian remontin pariin.

– Täällä ei ole majoituspaikkoja. Kurussa ja Tampeereella on, mutta Ylöjärvellä ei ole, kertoo Irri.

Irrin yrittämisen tukena toimiva Rinkinen näkee alueen potentiaalisena hotelliyrittämiselle.

– Pirkanmaalla rakennetaan paljon ja liike-elämä on todella vilkasta tällä hetkellä. Pirkanmaan alueella käy runsaasti ulkopaikkakuntalaisia reissutöissä. Heille meidänkin hotellimme on suunnattu, kertoo Rinkinen.

Pitkäaikainen unelma

– Kipinä hotellin perustamiseen syttyi noin 20 vuotta sitten kun eräs henkilö kehotti minua lähtemään mukaan ”unen myyntiin”, Irri muistelee unelman syntyä.

Uusi hotelliyrittäjä työskenteli vuosikymmeniä infra- ja maanrakennusalalla reissutyöläisenä, jonka aikana hänelle muodostui vahva näkemys hyvästä majapaikasta. Hotellista halutaan rakentaa raikas kokonaisuus, joka tarjoaa hyvät puitteet varsinkin työmatkalaisille.

– Hotellin vieressä sijaitsee parkkipaikat ja ruokakauppa, jotka ovat tärkeitä matkalaisille. Jokaisessa huoneessa on myös tarvittavat kodinkoneet. Monesti olisin halunnut työmatkallani keittää kahvit huoneessani. Meillä se onnistuu ja maitopurkin saa jääkaappiin, Irri hymyilee.

Liiketoimintaa ei aloitettu hetkessä

Rakennus muuntautuu kesän aikana toimistosta hotelliksi.

Tampereen Tohlopissa asustava pariskunta etsi mahdollista kiinteistöä hotellille noin vuoden verran. Monet hankkeet kaatuivat lupien tai parkkipaikkojen aiheuttamiin ongelmiin.

– Löysimme Ylöjärvelle kiinteistövälittäjän kautta, joka kertoi, että Teivossa on kaavoitettu tontti hotellille. Olisimme rakentaneet hotellin raviradan viereen. Kaupunki kuitenkin päätti raviradan sulkemisen myötä, ettei hotelliakaan saa rakentaa, Irri kertoo.

– Ilman suomalaista byrokratiaa pyörittäisimme jo hotellia. Suomessa yrittäminen on tahdon asia, Rinkinen puolestaan pohtii pitkällistä prosessia.

Lopulta Ylöjärven Yrityspalvelu auttoi pariskuntaa löytämään sopivan kiinteistön, jonka myötä he pääsevät avaamaan pienen hotellin.

– Kiinteistön tilat ovat olleet käytössä toimistotilana, jonka vuoksi kiinteistö vaatii remonttia. Jokainen huone on äänieristettävä ja niihin on rakennettava saniteettitilat. Kaiken kaikkiaan hotelli on miljoonainvestointi, Irri arvioi.

Hotelli toivotetaan tervetulleeksi

Oma Hotellin lähellä on kaikki tarvittava: hyvät parkkipaikat, ruokakauppa ja keskeinen sijainti Ylöjärvellä.

Oma Hotelli tulee tarjoamaan 11 huonetta, joista kaksi on tarkoitettu isommalle joukkueelle. Suurimpaan huoneeseen mahtuu jopa kahdeksan henkeä.

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki kokee hankkeen helpottavan kunnassa majoitukseen liittynyttä ongelmaa.

– Majoittamiseen koskevaa hankaluutta on nostettu esille vuosien varrella, joten on erinomainen asia saada kapasiteettia keskustaan. Se voi myös elävöittää sitä.

Isolähteenmäen mukaan Ylöjärvellä on ollut tarjolla mökkimajoitusta, mutta liiketoimintaa on kaivattu tämän lisäksi keskustaan. Hän näkee Ylöjärvellä olevan myös mahdollisuuksia vastaavalle liiketoiminnalle.

– Ylöjärvi on kasvava kaupunki, jossa näkisin tilaa myös muille majoittautumiseen liittyville konsepteille.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.