Säihkyvä paatti

Burleski tuo ripauksen kimallusta elämään. Lauantaina viettelevät ja sensuellit burleskiartistit lähtevät risteilylle.

Paljetit säihkyvät, ja asut jättävät paljasta pintaa sopivasti näkyviin, kun Burlesque Lake Escape Cruise -risteily starttaa Tampereen Pyhäjärven aalloille. M/S Tammerkoski saa kyytiinsä ison joukon burleskitaitureita sekä drag- ja pinup-taiteilijoita. Mukana ovat muun muassa Kiki Scavenger, Trouble, Lady Carniwhore ja Bella von Wolfkill.

Bella von Wolfkill on oikealta nimeltään Disa Warto. Hän hurahti burleskiin muutama vuosi sitten.

– Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Kun pääsin Olivia Rougen valmennuskurssille, siitä se lopullisesti lähti. Olivia on opettajani ja suuri inspiraationi. Olen hänelle hyvin kiitollinen kaikesta, Warto sanoo.

Hän esiintyy risteilyn aikana kahdesti. Toinen esityksistä on hyvin tummasävyinen. Siinä burleskiartisti esittää demonia, joka yrittää viettelemällä kerätä sieluja. Toinen numero on aivan uusi, ja sen hän pitää vielä salaisuutena.

Vahvuuksikseen Warto mainitsee herkkyyden, eläytymisen ja sopivan perfektionismin. Hän kehittää itseään esiintyjänä osallistumalla burleskiin ja tanssiin liittyviin workshopeihin. Niistä saa uutta potkua ja ideoita tulevia numeroita varten.

– Minulle burleski on paljon enemmän kuin harrastus. Se on intohimoni. Olin koulukiusattu, joten minulla on ollut pienestä asti huono itsetunto. Olen kokenut jopa vihaa itseäni kohtaan. Burleski on opettanut minua rakastamaan itseäni. Se on opettanut minulle sen, että me kaikki olemme täydellisiä kaikessa epätäydellisyydessämme.