FG-Ryhti hakee kasvua uudella aluevaltauksella

Isot kisat Kuulaaksoon

Ylöjärveläisestä frisbeegolfista kuuluu kummia. Kaupungin ensimmäinen lajiseura FG-Ryhti avaa tämänvuotisen kiekkokesän historiansa suurimmalla kilpailulla. Hämylö Open -nimisen tapahtuman yhtenä tarkoituksena on nostaa seuratoiminta uudelle tasolle.
Sami Kivioja ja Ilpo Kärkkäinen laittavat kiekot lentoon kimpassa. Ylöjärveläisen FG-Ryhdin ja hämeenkyröläisen Brutal Forcen yhdessä järjestämä Hämylö Open järjestetään tulevana viikonloppuna.

Sami Kivioja ja Ilpo Kärkkäinen laittavat kiekot lentoon kimpassa. Ylöjärveläisen FG-Ryhdin ja hämeenkyröläisen Brutal Forcen yhdessä järjestämä Hämylö Open järjestetään tulevana viikonloppuna.

Yhdessä hämeenkyröläisen Brutal Forcen kanssa järjestettävä kilpailu käydään sekä Hämeenkyrössä että Ylöjärvellä. Kaksipäiväisiin kiekkokarkeloihin odotetaan saapuvan noin 130 osallistujaa.
Hämylö Openissa on omat sarjansa pro-pelaajille ja amatööreille. Niukka enemmistö pelaajista on amatöörejä, ja juuri sen vuoksi turnaus on tämän kesän frisbeegolfkalenterissa erityinen.
Yleensä tämän kokoluokan karkelot ovat lähes poikkeuksetta SM-kisoja.
– Näin isoa amatööritapahtumaa ei ole ainakaan Tampereen seudulla tänä kesänä luvassa. Eikä tällaisia ole ollut täällä takavuosinakaan, kilpailua Ylöjärven radalla johtava Sami Kivioja sanoo.
– Tämän kisan parhaat prot ovat Suomen kärkipäätä. Ihan ei SM-kisojen tasoa ole luvassa, mutta hyvää peliä kuitenkin, hän jatkaa.

Ei enää yhden varassa

Ylöjärveläisellä frisbeegolfilla pyyhkii Kiviojan mukaan tällä hetkellä kaikin puolin hyvin. Vuonna 2013 perustettu FG-Ryhti on edelleen pieni seura, mutta sen toiminnassa on ollut vahvoja vakiintumisen merkkejä.
– Sunnuntaisin heitettävissä viikkokisoissa kävi viime kesänä noin 180 eri heittäjää. Se on todella hyvin, koska vastaavia kilpailuja järjestetään Tampereen seudulla paljon, Kivioja kertoo.
– Aktiivijäseniäkin on parisenkymmentä. Enää ei Tunturin Samin tarvitse hoitaa yksin kaikkea, vaan hommia on voinut vähän jakaa, hän jatkaa, viitaten seuran perustajaan.
Muiden paikkakuntien kisoissa ryhtiläisiä on nähty menneinä kesinä silloin tällöin. Itsekin he ovat kisoja järjestäneet, vaan eivät mitään niin suurta kuin Hämylö Open.
Pitkään suunnitellusta kilpailusta kaavaillaan jokavuotista.
– Meille tämä on ensimmäinen PDGA:n eli lajin kansainvälisen kattojärjestön alainen kisa. Toivottavasti Hämylö Open poikii meille näkyvyyttä ja uusia jäseniä, Kivioja miettii.

Kaksi uutta väylää

Sekä Hämeenkyrön että Julkujärven frisbeegolfradat on varattu tulevana viikonloppuna kilpailijoiden käyttöön. Sunnuntaiviskojien ei siis kannata tulla paikalle – muuten kuin kisaa katsomaan.
Julkujärven frisbeegolfpyhätössä, Kuulaaksossa, on nykyisin 26 väylää. FG-Ryhdin ja kaupungin yhteistyöllä aluetta on saatu kehitettyä harrastajia miellyttävään suuntaan.
– Mitään akuutteja puutteita täällä ei enää ole. Uudet tiipaikat ovat jollain aikataululla tulossa ja korejakin kunnostetaan, Kivioja luettelee tyytyväisenä.
– Lisäksi Peltomäen leirintäalueelle ollaan lähiaikoina avaamassa kokonaan uutta yhdeksänväyläistä rataa. Kyllä Ylöjärvellä on harrastusmahdollisuudet kaikin puolin kunnossa, hän kehuu.

Hämylö Open

Julkujärven ja Hämeenkyrön frisbeegolfradoilla 14.-15. toukokuuta. Vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?