Fiilis veti takaisin

Vannoutunut tanssija ei viihtynyt kuntonyrkkeilyssä. Piruetit kertoivat kaipuusta takaisin.
− Lotalla on valtava lavakarisma ja ilmaisukyky. Hän on myös teknisesti taitava tanssija, Mira Aho (oik.) kehuu entistä oppilastaan Lotta Tahloa.
− Lotalla on valtava lavakarisma ja ilmaisukyky. Hän on myös teknisesti taitava tanssija, Mira Aho (oik.) kehuu entistä oppilastaan Lotta Tahloa.

Mutalalainen Lotta Tahlo, 17, ei edes muista, milloin aloitti tanssimisen. Ainahan hän on tanssinut!

− Joskus ala-asteen alussa menin Miran vetämille tunneille. Välillä lopetin hetkeksi mutta viidesluokkalaisena palasin taas.

Tanssinopettaja Mira Aho nyökyttelee. Tahlo taisi olla hänen ensimmäisiä oppilaitaan.

Yläkouluvuosina harrastus oli hurjimmillaan. Tahlo kävi harjoituksissa joka päivä. Oli showtanssia, balettia, dancehallia ja vaikka mitä. Showtanssista tuli se ykkönen.

− Showtanssissa yhdistyy elementtejä monesta tanssilajista. Tykkään pirueteista ja hypyistä. Nykyään harjoittelen vain kaksi kertaa viikossa enkä ota tanssimista niin tosissani. Lukio vie paljon aikaa.

Lotta Tahlo tanssii Artimals-ryhmässä, joka harjoittelee tavoitteellisesti. Seuraava kilpailukoitos on ensi viikolla Show of the Year -tapahtumassa.

Viime syksynä Tahlo päätti lopettaa tanssimisen. Hän koki junnaavansa paikoillaan ja vaihtoi kuntonyrkkeilyyn.

− Kuntonyrkkeilysalilla teinkin koko ajan piruetteja.

Muutaman viikon kuluttua hän haki takaisin Artimalsiin, ja valmentaja otti eksyneen lampaan avosylin vastaan.

− Tuli ikävä meidän joukkuettamme ja kunnollista treenaamista. Sitä fiilistä, jonka tanssimisesta saa. Kun onnistuu, tulee tosi vapautunut fiilis. Lisäksi rakastan esiintymistä ja sitä, kun tsemppaamme toinen toisiamme, Tahlo sanoo.

Esitykseen valmistautuminen joukkueen kanssa, suonissa kihisevä adrenaliini, kun ollaan astumassa estradille. Yhteinen innostus ja jännitys. Kaikki se tekee tanssimisesta Tahlolle niin tärkeää.

Tanssikoulu Dance Actions perustettiin 15 vuotta sitten, joten nyt on juhlan aika. Juhlanäytöksessä kaikki ryhmät esittävät parasta osaamistaan. Artimalsin koreografiassa on kabareevivahteita.

− Show on näyttävä, naisellinen ja musikaalihenkinen, Lotta Tahlo kuvailee.