Värittäminen rentouttaa

Kurussa aloittanut aikuisten värityskirjakerho on saanut huippusuosion. Värittäminen rentouttaa ja petraa keskittymiskykyä.
Aikuisten värityskirjat ovat kirjamyyntilistojen kärjessä. Kurun kerhoon osallistuva ei välttämättä tarvitse omaa kirjaa.

Aikuisten värityskirjat ovat kirjamyyntilistojen kärjessä. Kurun kerhoon osallistuva ei välttämättä tarvitse omaa kirjaa.

Kurulainen Leena Törmä sai heinäkuussa mieleisen syntymäpäivälahjan. Ystävän antamasta paketista paljastui värityskirja.
Jo aiemmin kesällä Törmä oli lukenut lehtijuttuja aikuisten värityskirjoista ja huomannut, että menossa oli todellinen buumi. Jopa Työterveyslaitos oli julkaissut oman värityskirjan työpäivän piristykseksi.
Värittäminen alkoi kiinnostaa. Törmän innostuksen huomattuaan ystävä osasi valita lahjan oikein.
− Omassa lapsuudessani 1950-luvulla ei ollut hienoja värityskirjoja. Tyttärieni lapsuusvuosina en ehtinyt syventyä värittämiseen. Lapsenlapseni värityskirjaa värittelin salaa, koska hän ei ollut itse kirjasta kiinnostunut, Leena Törmä hymyilee.
Alkuun sisaret hämmästelivät, mikä Törmään oli iskenyt. Nyt hekin jo ymmärtävät, että yli kuusikymppinenkin voi tarttua puuväreihin.
− On rentouttavaa, kun ei voi katsoa mallista vaan saa itse päättää, mikä väri sopii mihinkin kohtaan. Värittäminen on hyvää vastapainoa muille tekemisilleni, koska tätä ei voi suunnitella etukäteen eikä tässä tarvitse tehdä pöytäkirjoja, aktiivinen yhdistysihminen sanailee.

Halpa harrastus

Leena Törmä keksi, että Kurussa voitaisiin kokoontua porukalla värittämään. Ihan aikuisten kesken. Kirjaston suurkuluttaja kertoi ideastaan kirjastosihteeri Päivi Huhdalle, ja Huhta innostui heti. Naiset päättivät, että värityskirjakerho alkaa kokoontua Kurun kirjaston Kuru-salissa joka toinen viikko.
Kerho sai heti suuren suosion. Ensimmäisellä kerralla paikalla oli jo 14 värittäjää, ja joka kerta mukaan on tullut ensikertalaisia. Kaikkiaan kerhossa on käynyt jo 22 ihmistä, osa kerran ja osa useamman.
− Nykyään kaikki on kovin kallista. Tämä on hyvä harrastus siinäkin mielessä, että kuluja ei tule. Puuväripaketit järjestyvät kirjastolta. Kirjaston henkilökunta myös tulostaa väritettävät kuvat valmiiksi, Törmä kertoo.
Todellakin, netti on aikuisille sopivia värityskuvia pullollaan. On abstrakteja kuvioita, fantasiahahmoja ja värityskuvia luonnonkasveista.
Osa kerholaisista ei enää tyydy vain tulostettuun materiaaliin vaan on innostunut hankkimaan aikuisten värityskirjoja itselleen. Värittäminen jatkuu iltaisin kotonakin.

Tarkkuutta ja keskittymistä

Törmän kesällä lahjaksi saama kirja oli nimeltään Väritä itsellesi mielenrauhaa. Kirjassa on väritettäväksi hyvinkin yksityiskohtaisia kuvioita, joten keskittymistä puuha ainakin kehittää.
− Pienenpienten kuvioiden värittäminen on tarkkaa työtä. Usein minulla menee väriä yli laidan. Mielenrauhaa tässä saa, kun ei ajattele muuta kuin sitä, mikä väri mihinkin kohtaan sopisi, Leena Törmä sanoo.
Kuru-salissa kokoontuva ryhmä ei värittäessään vaivu täysin meditatiiviseen tilaan, vaan salissa helisee puheensorina. Kaikilla on mukavaa yhdessä.
− Viimeksi yhden värittäjän mies tuli kesken tunnin sisään ja sanoi, ettei jaksa enää istua autossa odottamassa. Tunnin lopulla hänkin jo väritti tärkeänä, Leena Törmä hymyilee.
Törmä odottaa jo Ylöjärven Uutisten omaa värityskirjaa.
− Miltähän Ylöjärven kirkko näyttäisi punaisena? hän puntaroi.

Aikuisten värityskirjakerho joka toinen torstai Kurun kirjaston Kuru-salissa. Kauppatie 7−9. Seuraava kerta 15. lokakuuta kello 16.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?