Laskiaistempaus on riemua ja toimintaa tulvillaan

Koiravaljakoita, talutusratsastusta, legendaariset Hippo-hiihdot, juurevaa musiikkia, nukketeatteria, mönkijäajelua ja moottorikelkan kyytiä. Koko perheen laskiaistempaus on pullollaan mukavia elämyksiä.
Kunpa lunta vielä sunnuntaina riittäisi. Silloin riittäisi myös hiihtämisen riemua Hippo-hiihdoissa.  (Kuva: Sakari Vanhanen)
Kunpa lunta vielä sunnuntaina riittäisi. Silloin riittäisi myös hiihtämisen riemua Hippo-hiihdoissa.
(Kuva: Sakari Vanhanen)

Laskiaistempausta vietetään Ylöjärven seurakuntakeskuksessa ja sen ympäristössä sunnuntaina.
Seurakuntakeskuksen pihalla alkaa tapahtua yhdeltätoista. Ulkotouhuissa on tarjolla moottorikelkka-, mönkijä- ja koiravaljakkoajeluja sekä talutusratsastusta.
Toivottavasti lunta vielä loppuviikosta riittää, sillä kirkkopuistossa kiemurtelevalla ladulla on aikomus sivakoida Hippo-hiihdot. Kisat alkavat kello 12.15. Sarjoja on vuonna 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille. Kaikki osallistujat palkitaan.
Sisällä voi viihtyä muun muassa Jaakko Löytyn ja Seppo Rautevan juurevaa musiikkia kuunnellen, lasten puuhapaikalla leikkien, muskariopettajan musiikkihetkissä laulellen tai nukketeatteriesitystä katsellen.
Tankkauskin onnistuu, sillä seurakuntakeskuksessa on myynnissä monenlaista syötävää: ainakin hernekeittoa, puuroa, kahvia, pullaa ja vohveleita.
Hippo-hiihtoihin pitää ilmoittautua 13. helmikuuta mennessä internetissä osoitteessa: www.ylojarvenseurakunta.fi/ajankohtaista/laskiaistempaus.

Nukketeatteria perhekirkossa

Koko tapahtuman starttaa perhekirkko Ylöjärven kirkossa kello 10. Perhekirkossa nähdään nukketeatteriesitys Sateenkaarikala ja kuullaan Celesta-nuorisokuoron laulua. Kirkkoon voi vallan mainiosti tulla hiihtovetimissäkin.
Laskiaistapahtuman tuotto menee Yhteisvastuun hyväksi. Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksellä parannetaan suomalaista saattohoitoa ja tehdään ihmisoikeustyötä Guatemalassa. Kotiseurakuntaan jäävä keräystuotto kohdistuu terveyskeskuksen vuodeosastolle. Saattohoitotyöhön on tarkoitus hankkia yksi tai kaksi sähköistä asentohoitopatjaa, jotka lievittävät kipua ja auttavat potilasta löytämään hyvän asennon.
Tapahtuman järjestävät Ylöjärven seurakunta, Tampereen Seudun Osuuspankki ja lukuisat yhteistyötahot.

Ylöjärven seurakunnan laskiaistempausta vietetään Ylöjärven seurakuntakeskuksessa ja sen ympäristössä sunnuntaina 16. helmikuuta kello 10−14.