Talviriehassa etsitään kaivurilla yllätyksiä

Ylöjärven yhtenäiskoulu ja sen vanhempainyhdistys Kirva järjestävät taas perinteisen talvitapahtuman. Tämänvuotinen vetonaula taitaa olla yllärikaivuri – jos vain lumitilanne sallii sen käynnistämisen.
Poniratsastus on aina kuulunut tapahtuman vetonauloihin. Toissa vuonna kyytiin kiipesi Fanny. Veera Hirvi taluttaa. (Kuva: Marita Miettinen)
Poniratsastus on aina kuulunut tapahtuman vetonauloihin. Toissa vuonna kyytiin kiipesi Fanny. Veera Hirvi taluttaa. (Kuva: Marita Miettinen)

Talviriehan aika koittaa tänä lauantaina kello 11–13. Ylöjärven yhtenäiskoulun pihassa on luvassa lapsille monenlaista aktiviteettia. Tutut luistelu, hikipallo, poniratsastus ja kasvomaalaus ovat tietysti mukana ohjelmassa.
Tänä vuonna kirmataan myös keppihevoskisa. Lumisessa köydenvetokisassa paremmuudesta mittelevät 4.–5.-luokkalaiset.
Jääurheiluseura Uplakers osallistuu tapahtumaan ja opastaa muun muassa ringeten saloihin. Uplakersin porukka tuo mukanaan kiekkotutkan, joka mittaa lämärin nopeutta. Luvassa on myös luistinten teroitusta pientä maksua vastaan.
Vanhempainyhdistys Kirvan tiedotusvastaava Marika Enqvist kertoo, että varsinainen vetonaula tällä kertaa on Avant-kaivuri. Kaivurilla lapset pääsevät kaivamaan lumihangesta esiin yllätyksiä.
− Lauantain lumitilanne tietysti vaikuttaa siihen, kannattaako kaivuria ottaa käyttöön, Enqvist sanoo.
Sää vaikuttaa muuhunkin ohjelmaan: jos pakkasta on yli 15 astetta, ponit eivät tarkene tulla paikalle.
Tapahtuma on tarkoitettu pääasiassa yhtenäiskoulun oppilaille ja heidän vanhemmilleen. Muitakaan ei toki käännytetä pois portilta.

Ylöjärven yhtenäiskoulun ja vanhempainyhdistys Kirvan talvitapahtuma 1. helmikuuta kello 11–13 Ylöjärven Yhtenäiskoulun pihassa
(Koulutie 4).