Viimeistä viedään

Kamarikuoro Näsin Ääni on pitkään ollut ainut kuoro, joka on saanut konsertoida Tampereen ortodoksisessa kirkossa. Nyt konserttien perinne päättyy. Nuutinpäivän konsertti jää viimeiseksi.
Näsin Äänen nuutinpäivän perinne päättyy tähän vuoteen. (Kuva: Tommi Kolunen)
Näsin Äänen nuutinpäivän perinne päättyy tähän vuoteen. (Kuva: Tommi Kolunen)

Näsin Ääni on konsertoinut nuutinpäivän tienoilla Tampereen ortodoksisessa kirkossa jo useita vuosia. Tamperelainen kamarikuoro oli ainut kuoro, joka sai lainkaan pitää konsertteja ortodoksipyhäkössä.
Tänä vuonna konserttien perinne kuitenkin päättyy. Viimeinen konsertti Tampereen ortodoksisessa kirkossa kuullaan ensi viikon perjantaina.
Ohjelmassa on silloin muun muassa osia Joonas Kokkosen teoksesta Laudatio Domini sekä Sergei Rachmaninovin Vigiliasta. Näsin Ääni esittää myös Herbert Howellsin sävellyksiä englantilaisten carolien henkeen, ja muutama klassinen joululaulukin vielä kuullaan.
Ammattilaisia ja
kokeneita harrastajia
Näsin Ääni on vuonna 2000 perustettu kunnianhimoinen kamarikuoro, joka esittää taiteellisesti korkeatasoista musiikkia.
Kuorossa on noin 25 laulajaa – osa musiikin ammattilaisia, loput kokeneita harrastajamuusikoita. Kuoroa johtaa Markus Yli-Jokipii, yksi Suomen tämän hetken kiinnostavimmista ammattilaiskuoronjohtajista. Diplomikuoronjohtaja aloitti syksyllä 2012 sekä Näsin äänen taiteellisena johtajana että Tampereen ammattikorkeakoulun kuoronjohdon lehtorina.

Nuutinpäivän konsertti Tampereen ortodoksisessa kirkossa 10. tammikuuta kello 18.