Suomalainen musiikki juhlistaa itsenäisyyspäivää

Suomalaisen musiikin monet kasvot näyttäytyvät Tampereen Tullikamarilla. Itsenäisyyspäivän kekkereissä esiintyvät muun muassa Scandinavian Music Group, Anna Puu ja Risto.
Anna Puu esiintyy Tampereella itsenäisyyspäivänä. (Kuva: Sanna Saastamoinen-Barrois)
Anna Puu esiintyy Tampereella itsenäisyyspäivänä. (Kuva: Sanna Saastamoinen-Barrois)

Ei hätää, jos kutsua Tampere-taloon ei irronnut. Tampereen Tullikamarilla järjestetään tänä perjantaina itsenäisyyspäiväkemut talon molemmissa juhlatiloissa. Pakkahuoneella 96-vuotiasta Suomea kunnioittavat Scandinavian Music Group, Anna Puu ja Yona & Pienet Liikkuvat Pilvet. Klubin lavalle nousevat puolestaan Risto ja Räjäyttäjät.
Terhi ja Pauliina Kokkosen luotsaama Scandinavian Music Group tunnetaan nokkelista ja koskettavista hiteistään. Anna Puun lavakarisma valloittaa. Yonan intiimillä folk-tyylillä on omat uskolliset ystävänsä.
Klubin tunnelma yltynee hieman Pakkahuoneen kaunosieluisuutta raisummaksi. Kymmenisen vuotta Suomen vaihtoehtorockin kärkikaartiin kuulunut tamperelaisyhtye Risto iskee aina takavasemmalta ja onnistuu hämmentämään tottuneenkin kuulijan. Jyväskyläläinen Räjäyttäjät on tehotrio, joka menee vaivatta rockin ja punkin ytimeen.
Kumpikin Klubin puolen bändeistä on juuri julkaissut uuden levyn.

Tullikamari, Tampere perjantaina 6. joulukuuta.